> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Шефът на БФС: Изводи не можем да правим


67 0

Михаил Касабов смята, че няма как да се направят генерални изводи за представянето на националния отбор и работата на селекционера Ясен Петров след само един мач. Временният президент на БФС се надява след загубата от Швейцария нашите да покажат по-добра игра в двубоя с Италия в неделя.

“Заиграхме добре, след като мачът бе свършил. Аз съм оптимист, все пак това е първи мач и не може да се правят генерални изводи. След почивката момчетата се отпуснаха и заиграха по-добре. Надявам се срещу Италия да играем по-добре. Искаме отборът да се представи по-стабилно от последния цикъл”, започна Касабов.

“Искам да мине Конгреса и да се оттегля от поста временен президент. Поради независещи от нас причини той не се състоя. Сега трябва да има Конгрес през юни, но той е извънреден. През 2022-ра трябва да има редовен Конгрес и извънредния не отменя редовния. Не искам да коментирам кандидатите. Моята задача е да създам условия Конгреса да мине демократично и прозрачно”, каза още Касабов.

“Да ви кажа честно, не видях нищо положително. Тези три гола в първите 15 минути объркаха тотално всичко. Второто полувреме имаше нещо, но като резултат доста слабо. Имаше желание след почивката, но в крайна сметка паднахме с 1:3, а това е лош резултат“, заяви вицето на Касабов Емил Костадинов.

Няма риск след една седмица всички да се нахвърлят на Ясен Петров. Той знаеше какво поема. Групата е много трудна, нямаше време за нищо – той като треньор. Има още доста мачове и ако момчетата и той станат едно, може да имаме добри резултати“, добави той.

„Уставът ни е такъв. Ако можем да направим Конгрес юни месец, трябва да го направим. Трябва да се съобразяваме с устава. Новото ръководство ще довърши мандата до февруари. Смисъл винаги има. На Конгрес се казват нещата такива, каквито са и могат да се вземат решения, които да помогнат за развитието на българския футбол.
Слушах пресконференцията на Петър Величков, не чух нищо. Чух само, че той самият искал Конгресът да е честен. Вече осем години е във футболния съюз и много добре знае как се правят Конгресите. Аз лично не съм подал оставка, защото мисля, че няма за какво“, каза още Костадинов. Преди мача той катастрофира пред Националния стадион, но се отърва само с уплаха.

Коментари във Facebook

Абонирайте се за бюлетин


Loading