> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Ясен Петров: Сблъскахме се с реалността


60 0

Ясен Петров беше повече от разочарован от дебюта си начело на националния отбор на България. Селекционерът тръгна с 1:3 от Швейцария, като призна, че още не е наясно какво се е случило. На Националния стадион “лъвовете” инкасираха и трите си гола до 13-ата минута, след което Петров призна, че сме се сблъскали с реалността.

“Детински грешки, не знам на какво се дължат. През втората част се представихме по-добре, опитахме се да играем повече футбол. Вътре в съблекалнята и по време на тренировките момчетата показаха, че имат желание. Не мога да си го обясня този резултат. Трудно може да се върнем в мача, след като сме получили три гола. Швейцария имат много стойностни играчи, както в атака, така и физически. В този си вид обаче отборът им беше за пръв път. Швейцария са с класа над нас във физическо отношение. Трябваше да правим промени в атака, не в защита по време на мача. За 3 дни няма как да правим чудеса. Швейцария наистина умее да доминира играта.
Просто трябва да сме много концентрирани. Другото, което е важно. За три дни трудно можем да променим нещо. Футбол се играе 90 мин., а не само 45 мин”, каза Ясен Петров.

“Трябваше да изглеждаме като през първите 15 минути на второто полувреме. Бяхме агресивни, настойчиви и създадохме много добри моменти. Трябва да си вярваме. Да си говорим на терена. Първите 15 минути не бяхме ориентирани и второто полувреме като започнахме да си говорим, се видя че може да играем добър футбол. Те имаха повече хора в центъра. На моменти тяхната класа си оказа влияние”, обяви капитанът на България Георги Костадинов.

Снимка: Фейсбук

Коментари във Facebook

Абонирайте се за бюлетин


Loading