> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Бербатов и Величков се готвят да поемат БФС


0
0
359

Петър Величков и Димитър Бербатов се готвят да вземат властта в БФС. Членът на Изпълкома официално разкри, че двамата с голмайстор №1 на националния отбор работят в екип. Той даде пресконференция, на която съобщи изненадващи факти преди предстоящия Конгрес на БФС на 25 юни.

“Благодаря за вниманието и интереса. Надявам се да няма разочаровани от вас, че идеята днес не е да си говорим за кандидатури. Смятам, че има доста по-важни неща. Бих искал да говорим за Конгреса, който се очаква да се насочи за 25 юни. Такъв конгрес ще има и много се надявам да бъде проведен и дай Боже всичко да е нормално.

Моето разбиране бе такова, че ние колективно подаваме оставка с цел да се проведе един нов Конгрес. Основна задача за нас бе да можем да организираме такъв. Моето е разбиране е такова, че очакванията са да бъде избрано ново ръководство и да му бъде даден 4-годишен мандат. Духът бе такъв, ние да се оттеглим и да дойде ново ръководство. За съжаление след последното заседание аз бях много учуден. Когато започнахме да преглеждаме документите за Конгреса, ние не говорихме за 4-годишен мандат, а за такъв до 18.02 2022 г. Това ме наведе на мисълта, че някой трябва да излезе и да каже в каква посока вървим.

На този Конгрес, според подготвените документи, трябва да бъда гласувана оставката на президента и на останалите членове на Изпълкома. Само 5 души обаче бяхме подготвени с писмени оставки, както и президента Михайлов.

Важно е в каква посока вървим. Клубовете трябва да са наясно с това, което се подготвя. Още веднъж бих желал да използвам тази пресконференция, за да агитирам останалите членове да запазим този дух този, който бе в началото, когато разбрахме, че президентът се оттегля. Ако някой смята, че е желан в управлението на БФС, това трябва да бъде отчетено. Много се надявам духът да бъде спазен, колегите да проявят мъдрост и морал и да дойдат нови хора или тези от старото, които са желани.

За да има такава подкрепа и да бъде приета от всички, ние от Изпълкома трябва да направим такива правила, с които тези избори да бъдат приемливи за всички. Хората, които желаят да се кандидатират, трябва да се обявяват официално, достатъчно време имаше. Ние да направим една дискусия, да изслушаме тези желаещи. В нас е ножът и хлябът, но ние искаме да създадем условия, за да може тези избори да бъдат признати.

На българския футбол не му трябват противопоставяния или футболисти от миналото, на него му трябва обединение. Интегрална бюлетина, подписана един ден преди конгреса от всички кандидати, ако има 551 кандидата, 551 бюлетини да бъдат подписани. Това са едни детайли, които може би не са важни на този етап, но ако имам добра воля, може да има един добър вот, който не е таен, няма манипулации и вот, който ще бъде приет от всички.

Ясна е ситуацията в целия свят. Ясно е едно и президентът на УЕФА го каза, ако спрем помощта на УЕФА, над 90% от федерациите ще фалират”, заяви Величков. Той обаче така и не обяви той или Бербатов ще бъде кандидатът за президент.

Снимка: БГНЕС

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments