> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Вили Вуцов ще съди габонец заради сина си


0
0
302

Бащата на Светослав Вуцов – Вили Вуцов, коментира расисткия скандал, в който бе замесен сина му след двубоя между Етър и Славия. Стражът на “белите” бе обвинен от габонеца, че го е нарекъл маймуна.

“Съжалявам, че трябва да губим на хората времето. Аз не съм му адвокат, но мисля, че той не е подготвен да се защити по най-добрия начин. Не като адвокат, а като негов съветник, настойник. Говорих снощи дълго с него, познавайки си детето съм убеден, че не е направил нищо подобно. Заставам с цялото си сърце и душа. Това са само догадки – нещо написано в социалните мрежи не е обвинение всеки може да го напише и всеки да го отрече”, заяви Вуцов пред БНТ.

“Той твърди, че в 40-ата минута този играч на Етър пада в наказателното поле да симулира. В този момент има спречкване, той ми казва, че той му е казал “Симулант, бягай от тука”. Последвали са обидни реплики на френски и английски.

Ще му кажа на Миси Мезу нещо като баща: “Младеж, ти, дето си провокирал, че ще му стъпиш на главата. Няма да позволя на никой да говори така на моето дете, независимо дали на български, френски или италиански.”

От сутринта се съветвам с адвокати. Ако видя официална жалба или нещо подобно, ще последва такова тежко дело за клевета, обида. Да му дойде акъла на този младеж да не вкарва в такива приключения един 18-годишен играч”, добави Вили Вуцов.

“Гаетан Миси Мезу твърди, че в края на първото полувреме е бил наречен „маймуна” от вратаря на Славия Светослав Вуцов. Нашият нападател бе силно възмутен и огорчен и дори не искаше да излиза на терена за втората част на мача.
Недопустимо е подобни неща да се случват и ръководството на Етър осъжда остро проявата на вратаря на гостуващия отбор! Припомняме, че Изпълнителният комитет на УЕФА отдавна е приел програма за борба с расизма и дискриминацията и дори въведе практика при прояви на разисъм мачовете да бъдат временно спирани, а ако те се повторят, двубоите да бъдат прекратявани.

Етър ще сезира утре Комисията по етика и феърплей към Българския футболен съюз и ще я запознае в детайли със случая. Призоваваме компетентните органи да вземат своевременно решение по случая и декларираме, че и занапред остро ще се противопоставяме на подобни прояви на дискриминация!
Само общите ни усилия биха изкоренили проявите на расизъм и човеконенавист, които са недопустими в човешките отношения”, се казва в позицията на Етър.

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments