> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Появи се расизъм в българския футбол


0
0
426

Нов скандал с расизъм пламна в родния футбол. Габонският нападател на Етър Гаетан Мезу оповести, че е бил обиждан на мача със Славия (1:1). Атаките дошли от вратаря на “белите” Светослав Вуцов, който наричал африканеца “маймуна”. В края на мача двамата влязоха в пререкание, като бяха разтървавани от съотборниците им.

“Случи се нещо лошо. Събитие, което няма място на футболен терен или в живота. Да бъдеш обиждан заради цвета на кожата, религията или друга причина е неприемливо. Когато предупредих съдията, че противниковият вратар ме обижда с “маймуна”, той не чуваше и дори ме предупреди за жълт картон. Опитах се да говоря с него, казвайки му, че е сериозно, но той не направи нищо.
Питам се: Какво трябва да се направи, за да спре това? Не съм първия, нито последния, който страда от подобна ситуация, но съм уморен, не мога да издържам повече такива неща. Затова ще направя всичко възможно, за да се уверя, че расизмът няма място във футбола и света като цяло. Спрете расизма”, обяви Мезу.
Всичко се отприщи, след като стана ясно, че “болярите” няма да бият. На стадион “Ивайло” Милчо Ангелов (79) изведе домакините, а в последната минута на редовното време Димитър Рангелов донесе точката на столичани. Веднага след това Вуцов, който е син на треньора Вили Вуцов, и Мезу започнаха да се обиждат.

Иначе равенството елиминира и двата състава от възможност да играят в четворката от 7-мо до 10-то място, каквато при победа всеки един от тях можеше да има. И Етър, и Славия, ще се борят за оцеляване в карето на дъното.

Снимка: Фейсбук

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments