> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Петър Величков: ФИФА ни показа, че Боби е проблем


0
0
289

Писмото, което ФИФА е изпратила до изпълнителния директор на Българския футболен съюз Борислав Попов с искане за обяснения за върнатата президентска оставка на Борислав Михайлов, не показва конкретно намерение за наказания. Но то е показателно за негативното отношение на световната федерация по случая. Това заяви за БНР адвокат Петър Величков, член на Изпълнителния комитет на БФС и опонент на Михайлов в евентуален нов конгрес.

ФИФА и УЕФА са изумени от това, че в България всичко е възможно. За БФС ще има санкции след това писмо, но не е ясно какви ще са те. Да не забравяме мълчаливото съгласие на ФИФА и УЕФА, когато Михайлов напусна”, заяви Величков.

На въпрос не се ли забелязва разлика между начина на работа в БФС и на този в международните организации, юристът каза: “Достатъчно е да видите ФИФА направи избори на своя последен конгрес и да го съпоставите с това какво се случва на последните няколко конгреса у нас.“

Ние не можем да чакаме ФИФА и УЕФА да свършат нашата работа – трудно можем да очакваме груба намеса от тяхна страна. Топката е в ръководството на нашия футболен съюз и в поведението на клубовете на следващия конгрес – те не трябва да се страхуват“, заключи Величков.
Впоследствие Агенцията по вписванията отказа да впише Боби Михайлов като президент на БФС, който има право да обжалва.
Уставът не допуска процедура по оттегляне на оставката. Подобно действие би създало правна несигурност у всички трети лица относно това кое е лицето, овластено да представлява сдружението и да изпълнява останалите функции на президент, вменени с устава. Допускането, че една оставка може да бъде оттеглена, означава, наред с действията по промяна на първоначалното определените първи вицепрезидент и вицепрезиденти, избрани в изпълнение на нормата на чл. 48, ал. 3 от устава, води до извода, че на практика Изпълнителният комитет може по всяко време на подменя волята на конгреса относно това кое е лицето, избрано за президент, като многократно определя различни лица да изпълняват посочените функции”, съобщиха от държавната агенция.

Снимка: БГНЕС

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments