> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Заради Боби Михайлов: България пред изваждане от всички турнири (документ)


67 0

От Световната футболна централа – ФИФА и Европейската централа – УЕФА следят ситуацията в българския футбол. Това става ясно от писмо, пристигнало от Швейцария в Българския футболен съюз и публикувано от специалиста по спортно право Георги Градев. Във въпросното писмо от централите искат позицията относно актуалната ситуация в българския футбол и управлението в БФС.

Както е известно, преди седмица отпадна възможността за Извънреден конгрес на БФС, след като Борислав Михайлов оттегли оставката си, която подаде през 2019 година.

“Ти да видиш! И в Швейцария ставали чудеса! Там не са съгласни с врътките на статуквото в БФС, затова питат какво става. Чакам да видя обяснението на БФС. Какво ще стане, ако ни извадят от всички международни състезания и ни спрат парите по програмите? Междувременно чакам да видя дали ще се случи чудо у нас, т.е. дали ще впишат Михайлов в ТР към АВ днес. Ако не стане, ще има ли “предсрочен конгрес,” или ще управлява задкулисно от кабинета си на третия етаж до 2022 г.?”, написа Георги Градев.
По думите му става ясно, че България е пред изхвърляне от всички турнири под егидата на ФИФА и УЕФА.

Снимка: БГНЕС