> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Тръгна дело срещу Венци Стефанов заради расизъм


27 0

Започна дело срещу Венци Стефанов заради расизъм. Комисията за защита от дискриминация проведе открито заседание, на което изслуша адвоката на шефа на Славия по сигнала, подаден от мениджъра Николай Жейнов. Председателят на 5-членния заседателен състав Сабрие Сапунджиева няколко пъти напомни на юриста на Стефанов, че при разглеждането на подобни казуси трябва да се докаже, че не е проявен расизъм.

Сигналът е по повод пресконференция от миналата година, на която членът на Изпълкома на БФС използва обидни думи и епитети, свързани с расова и сексуална дискриминация. Именно заради тези слова са сезирани институциите, като почти година няма реакция от БФС и комисиите.

Случаят обаче е следен от FARE и УЕФА. Юристите на Жейнов внесоха допълнителни доказателства с изказвания на Стефанов в медиите от началото на март. Бе цитиран и мачът между Етър и Славия, след който имаше оплакване от дискриминация на расова основа от футболиста на “болярите” Миси Мезу.
Комисията за защита от дискриминация даде 14-дневен срок за писмени становища на страните, а след това ще вземе окончателно решение по казуса.

Иначе скандалът между Етър и Славия беше потушен.
Двата клуба пуснаха две еднакви съобщения по едно и също време на сайтовете си, в което пише:
Уведомяваме привържениците на двата отбора и футболната общественост у нас, че по тяхна инициатива футболистите от двата отбора – Светослав Вуцов (Славия) и Гаетан Миси Мезу (Етър), в телефонен разговор символично са си “стиснали ръцете” и са сложили край на размяната на реплики помежду си, дали повод за излишно напрежение в отношенията между тях и отборите им.
Като професионални футболисти двамата са си пожелали успешни игри и добро представяне на Славия и Етър в предстоящата плейофна фаза на шампионата в елитната лига на България”.

Снимка: БГНЕС

Коментари във Facebook

Абонирайте се за бюлетин


Loading