> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Разследват Венци Стефанов за расизъм


0
0
698

Международната мрежа за борба с расизма във футбола (FARE) призна, че проучва сигнал спрямо президента на Славия Венцеслав Стефанов. Причина затова са думи на члена на изпълкома на БФС по време на пресконференция миналото лято. От мрежата са се свързали с родната централа с предложение за съдействие по казуса.

Запознати сме с коментарите направени от президента на ПФК Славия София през юни 2020 г. по време на пресконференция в София. Свързахме се с БФС относно инцидента и предложихме нашата подкрепа и съдействие за борба с дискриминацията в българския футбол като цяло. На първо място отговорността за разследването е на БФС“, каза пред “Дарик” представителят на организацията за Източна Европа Павел Клименко.

От БФС пък казаха, че са сезирани комисиите по етика и феърплей и Дисциплинарната комисия и се очаква тяхното становище. Президентът на централата Михаил Касабов, че осъжда подобни прояви.

Личната и професионалната ми позиция е категорична – осъждам подобни прояви, тъй като БФС, както и международните федерации, чийто член е Съюзът, водят активна битка срещу проявите на дискриминация и ксенофобия във футбола. Тук е моментът да подчертая, че след печално известния инцидент на 14.10.2019 г. по време на двубоя България – Англия (0:6), БФС се радва на огромна подкрепа от страна на международните си партньори и колеги, в това число и Английската футболна асоциация, а мерките, които предприехме, се приемат положително от ръководителите на европейския футбол”, казва Касабов.

Снимка: БГНЕС

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

20лв безплатен залог с промокод 1008
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 1200лв + 120 FS
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв + 300 FS
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 500лв
Безплатно участие в игра за 50000лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments