> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Али Соу впечатли в Русия


67 0

Сайтът за футболни анализи Totalfootballanalysis.com направи сериозен коментар за играта на Ростов и в частност – на действията на Али Соу. Гамбиецът бе привлечен от родния ЦСКА под наем до края на сезона със задължителна опция за закупуване на обща стойност 3,5 млн. евро.

“Срещу отбори, които пресират високо, треньорът Валери Карпин иска неговите футболисти да заобикалят блока чрез директни подавания в пространството зад халфовете на съперника. Точно там е Али Соу, привлечен от българския ЦСКА. Добра сделка, защото той подобрява ефективността на атаките.
Той предлага физическо качество, държи топката и по този начин освобождава съотборниците около себе си. По този начин Ростов има решение да избяга от пресата на съперника – намират Соу с дълъг пас. Нападателят ще овладее топката и ще търси към кой от тримата си съотборници в атака да продължи. Соу контролира топката в централния кръг, а съотборниците му търсят варианти”, завършва в анализа на специалистите.

Бившият нападател на ЦСКА вече е с три гола в Русия. За последно той вкара при победата на Ростов с 4:0 в гостуването на Ротор. А в дебюта в руската Премиер Лига 26-годишният гамбийски футболист отбеляза и двата гола срещу лидера в класирането и шампион Зенит. Срещата в Санкт Петербург завърши изненадващо 2:2. След това срещу новака Химки (0:1) попадение на бившата звезда на родния вицешампион беше отменено заради засада.

Снимка: Фейсбук

Коментари във Facebook

Абонирайте се за бюлетин


Loading