> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Ранени полицаи след отложеното дерби на Англия


32 0

Британската полиция направи изявление за случилото се на “Олд Трафорд” и проваленото голямо дерби между Манчестър Юнайтед и Ливърпул. Срещата бе отложена след протест на феновете на „червените дяволи“, които недоволстват срещу собствениците на клуба.

“Феновете на стадиона бяха изгонени от офицерите, но отвън враждебността нарастваше с хвърляне на бутилки и ограждения по полицаите. Двама офицери бяха ранени, като един беше нападнат с бутилка и е получил рана в лицето, след което е бил закаран в болница. В нарастващата ситуация на враждебност трябваше да бъдат разположени допълнителни полицаи и да бъдат привлечени още от съседните управления, които да помагат. След дискусията с Висшата лига, Общината и клубовете беше взето съвместно решение за отлагането на мача от съображение за сигурност“, се казва в изявлението на полицията.

“Поведението, проявено от феновете на „Олд Трафорд“ беше безразсъдно и опасно. Разбираме страстта, която много поддръжници изпитват към своя отбор. Напълно уважаваме правото на мирен протест. Създадохме планове, които да гарантират, че това може да се случи безопасно, но скоро стана ясно, че много от присъстващите нямат намерение да правят това по мирен начин. Действията на хората изискваха да вземем офицери от полицията на първа линия и да поискаме подкрепа на съседни сили, за да предотвратим влошаването на протеста. В различни точки бяха хвърлени бутилки и ограждения срещу офицери, създавайки риск за собственото си здраве и това на полицаите. Започнахме разследване и ще работим в тясно сътрудничество с партньорите си, за да гарантираме, че ще разберем пълните обстоятелства около днешните събития“, заяви Ръс Джаксън, който е помощник на главния секретар.

След дискусия между полицията, Висшата лига, ръководството на стадиона и двата клуба, мачът ни срещу Ливърпул бе отложен от съображения за сигурност около протеста. Сега ще се проведат дискусии с Висшата лига за новата дата за мача. Нашите фенове са запалени по Манчестър Юнайтед и ние напълно признаваме правото на свободно изразяване и мирен протест. Съжаляваме обаче за прекъсването на работата на отбора и действията, които излагат на опасност други фенове, служители и полицията. Благодарим на полицията за подкрепата и ще им съдействаме при всички следващи разследвания“, написаха от Юнайтед.

Нашата позиция е, че обществената безопасност трябва да бъде фактор номер едно във всяко решение, като способността да се осигури сигурна среда за участниците, персонала и длъжностните лица е особен приоритет. Очевидно не беше възможно това да бъде гарантирано днес поради ситуация, която бързо ескалира. Ще продължим да водим диалог с Манчестър Юнайтед, Висшата лига и местните власти, за да намерим подходяща дата за пренасрочване“, обявиха Ливърпул в своята позиция.

Снимка: Фейсбук

Коментари във Facebook

Абонирайте се за бюлетин


Loading