> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Манчестър Юнайтед се отказа от възраждане на Суперлигата


0
0
2482

Изпълнителният вицепрезидент на Манчестър Юнайтед Ед Уудуърд обеща, че клубът „не търси“ възраждане на европейската Суперлига, след като феновете изразиха негодуванието си по време на извънредна среща в петък.
Английският гранд бе един от 12-те клуба-създатели, които обявиха този месец, че се присъединяват към новия континентален турнир, който обаче се разпадна в рамките на 48 часа. Впоследствие стана ясно, че Уудуърд ще напусне поста си – на негово място ще застане Джоел Глейзър. Той призна, че „клубът е сбъркал“, но Уудуърд бе този, който трябваше да се извини за проваления план по време на откриващите си коментари в петък.

“Вече сте прочели отвореното писмо на Джоел до феновете миналата седмица, в което той се извинява за решението за Суперлигата – и аз бих искал да изкажа личните си извинения на този форум. Знам, че ще бъдете ядосани и разочаровани от липсата на консултация и по начина, по който предложението пропадна, да разберете важния принцип на отворения турнир. Повече разговори щяха да ни помогнат да избегнем грешката, която направихме. Мога да ви уверя, че сме научили нашия урок от събитията през изминалата седмица и не търсим никакво възраждане на плановете за Суперлигата“, каза той.

Феновете на „червените дяволи“ обаче написаха писмо, прочетено пред Уудуърд на форума, в което те отново призовават за промяна и не приемат извинението на Глейзър. „Отвратени сме, унизени и гневни от действията на собственика във връзка с планирането, формирането и обявяването на европейската Суперлига. Още веднъж това ясно демонстрира, че клубните собственици се интересуват само от максимализирането на своите собствени заплати и не се интересуват или зачитат мненията на феновете на Манчестър Юнайтед“, се казва в писмото. Членовете на фенския форум казаха, че предложението „е предало“ историята на Юнайтед.

Привържениците изготвиха план в пет точки, включително призив за отворено участие в инициирано от правителството и водено от феновете преразглеждане на футболна и назначаването на независим Борд на директорите. Миналата седмица запалянковците на клуба нарушиха правилата за сигурност на тренировъчната база, след като протестираха срещу семейство Глейзър за ролята им в плановете за Суперлигата. Клубът е под американско управление след закупуването през 2005 година. Очаква се феновете да протестират и в неделя, когато е дербито с Ливърпул на „Олд Трафорд“.

Снимка: Фейсбук

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments