> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Федерацията по плуване със становище по повод допинг скандала


0
0
335

Българската федерация плувни спортове излезе с официална позиция по повод допинг скандала. От централата уверяват, че ще изпълнят докрай Олимпийската програма и ще осигурят на нашите състезатели “необходимите условия за реализация на техния четиригодишен труд” и сбъдване на мечтите им за достойно класиране и върхови постижения на Олимпийските игри.

Ето позицията:
“Стоим твърдо зад тримата състезатели и ще окажем всякакво съдействие в процеса на установяване на истината. Никога в подготовката си или по време на състезания, никой състезател не е бил принуждаван да приема хранителна добавка насилствено.
На всеки е предоставена възможността да се запознае със съдържанието на витамините и добавките на световноизвестните и доказани производители, които даваме повече от три години. До момента при извършени над 200 антидопинг проверки – както в подготвителен, така и в състезателен период, не сме имали проблем или положителна допинг проба. От съдържанието на двусмисления таен запис на Георги Аврамчев в репортажа става ясно, че той употребява сравнение и дава пример – “ако бяхме …, тогава щяхме”. Извадените от контекста думи се интерпретират като „порочни практики“ и „възможност за манипулиране на антидопинговите агенции“. Всеки човек, запознат с професионалния спорт, знае, че това е невъзможно. Факт, който бе потвърден и от антидопинговия център. Обратното твърдение граничи с клевета. В новинарска емисия, излъчена на 02.03.2021 г. един от най-успешните нисъстезатели Антъни Иванов подчерта, че не иска оставката на президента на федерацията Георги Аврамчев, защото той се справя отлично с управленските си функции и не е негова работа да следи тренировъчния и възстановителния процес.

В репортажа, излъчен 06.03.2021 г. в 19,30 ч., същият състезател “иска оставки” и се изказва обидно за екипа и подготовката в родината си, където се развил като плувец. В същия репортаж няма следа от положителните думи на спортиста, излъчени 4 дни по-рано.

Защо?
В разследването не бяха посочени други възможности за попадането на станозолол в организма, а именно – риск от замърсяване на добавките, давани в националния отбор, преднамерен или случаен прием от състезател, както и умишлено дискредитиране на нашите състезатели от други лица.

Напротив, внушава се, че причината е само в щаба на националния отбор, макар и да нямат мотив, защото станозололът е абсолютно безполезен в плуването. Въпреки създаденото напрежение и недоказаните твърдения в излъчените репортажи по казуса с положителните допинг проби, ние се надяваме на обективното му отразяване. Сигурни сме, че нашата програма за развитие на плувните спортове дава нагледни резултати. БФПС и щабът на националния отбор, ще изпълнят докрай Олимпийската програма и ще осигурят на нашите състезатели необходимите условия за реализация на техния четиригодишен труд и сбъдване на мечтите им за достойно класиране и върхови постижения на Олимпийските игри Токио 2021“, се казва в позицията.

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments