> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Посочиха виновните за допинга в плуването


0
0
373

Цветанка Дилова, личната треньорка на Здравко Баблаков – един от тримата плувци уличени в употребата на анаболния стероид станозолол, призова председателя на Българската федерация “Плувни спортове” Георги Аврамчев да защити състезателите, за да могат те да бъдат оправдани. Баблаков и съотборниците му в националния отбор Светлозар Николов и Благой Панайотов са заплашени с лишаване от състезателни права за срок от 4 години, но според Наредбата за антидопинговата дейност съществува възможност подобни наказания да се отменят в случай, че бъде доказана липсата на вина.

Цветанка Дилова е категорична, че Здравко никога не би посегнал към забранени препарати и главният виновник за допинг скандала е селекционерът на националния отбор Кристиян Минковски. Тя написа обръщение до Георги Аврамчев, в което настоява ръководството да направи избор – дали да подкрепи момчетата и да работи за намаляване на наказанията им или да запази начело на националния тим треньора Кристиян Минковски. Дилова също така е категорична, че всички плувци от националния тим трябва да бъдат проверени с кръвен тест.

Като личен треньор на Здравко Баблаков – един от тримата плувци, уличени в употреба на забранена субстанция, се обръщам към вас с молба за оказване на подкрепа към състезателите. Аз работя със Здравко от 11 години, познавам го добре и гарантирам, че той никога не би посегнал към такива препарати и методи.

Ще цитирам разпоредба на чл. 44 ал. (5) от Наредба за антидопингова дейност, която гласи: “Ако в конкретен случай спортист или друго лице докаже липса на вина или небрежност от негова страна, тогава приложимият срок за лишаване от права се отменя.” Според този текст от Наредбата има възможност състезателите да бъдат оправдани. Човекът, който трябва да разреши тази ситуация, сте Вие, г-н Аврамчев. Вие трябва да изберете – дали да защитите собствения си авторитет и името си като управленец и да помогнете на три талантливи деца или да застанете на страната на г-н Минковски и порочните му практики с алкохол, цигари и нестерилни медикаменти. Той се изложи достатъчно! Имаше възможност да работи със силно поколение плувци, които ние в провинцията създадохме, но той не успя да съхрани.

Що се отнася до коментираната от вас версия за външна намеса в отбора и саботаж – питам кой допусна тази намеса? Г-н Минковски е длъжен да следи за всичко, което се случва около състезателите и да не допуска подобна ситуация. Не колегата Вакареев, не докторът, а Минковски.

Когато му се обадих по телефона в петък, на 19 февруари, знаех за положителните проби от бащата на Здравко, въпреки предупрежденията към Здравко и семейството му да не казват на никой. Коментирах с г-н Минковски заявката на Здравко за идното състезание в Бургас. В края на разговора го попитах: “Как са нещата при вас?”, а той отговори: “Всичко е наред.” Що за наглост? Да крие той от мен подобно нещо! Само гузен човек би постъпил така.

Чета в социалните мрежи негови коментари – “Очевидно има атака към мен, но ако целта е да се махна аз, с цената на разбиване на националния отбор и на уличаване на състезатели с допинг, тези хора трябваше да обявят това и аз отдавна щях да съм си тръгнал, за да спася състезателите.”
Вие, г-н Аврамчев, смятате ли, че треньорът Минковски е толкова морален, че да си тръгне сам, само защото някой не го иска? Та той не си тръгва сега, когато всички го гонят. Смятате ли, че под негово ръководство ще има от тук на сетне ползотворна централизирана подготовка? Дори и тези, които сега мълчат, не биха си пуснали състезателите. Има кадърни и достойни хора, които да го заместят.
И все пак, вие виждате, според правилата на Антидопинговия център, има възможност да се помогне на състезателите. Да видим! За кого милеете вие!

П.С.:

  1. Във връзка с предстоящото тестване на останалите състезатели, моля да се има предвид, че препаратът “станозолол” се изчиства от урината за 3-4 седмици и смятам, че е редно да се направят кръвни проби. В противен случай давате повод за нови дискусии и съмнения след отрицателни уринни проби. От 4 февруари до сега вече са минали четири седмици. Всички вече се съмняват във вас след двусмислените и противоречиви коментари, които направихте.
  2. Защо състезателите са подписали договор в 3 екземпляра, но нито един не е върнат към тях с печат и изходящ номер?”

Снимка: БГНЕС

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

20лв безплатен залог с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 1200лв + 120 FS
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв + 300 FS
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 500лв
Безплатно участие в игра за 50000лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments