> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Оперираха Кристиан Ериксен, днес го изписват


0
0
80

Полузащитникът на Интер и националния отбор на Дания Кристиан Ериксен е претърпял успешно операция на сърцето, като му е бил поставен специален имплант. Според в. “La Gazzetta dello Sport”, медицинската интервенция се е състояла вчера, 17 юни. Ако състоянието на футболиста остане стабилно, той ще бъде изписан от болницата в Копенхаген още днес.

Операцията се счита за рутинна, но това ще промени изцяло футболния живот на датския национал. Самият той вече няма да може да играе за Интер, тъй като в Италия има забрана на спортисти със сърдечни проблеми да се състезават. Изданието съобщава още, че най-вероятно днес Кристиан Ериксен и семейството му ще се приберат в дома им в Дания.

Ериксен ще живее вече със сърдечен дефибрилатор, въпреки че ако се окаже, че проблемът е бил еднократен, след време може да бъде премахнат. Това е малко устройство, което може да лекува хора с ненормални сърдечни ритми. Той изпраща електрически импулси за регулиране на сърдечната аритмия, тъй като това може да бъде опасно и да причини нов сърдечен арест.

Звездата на Интер колабира в края на първото полувреме на мача с Финландия (0:1) от Евро 2020. Медицинският екип приложи сърдечен масаж на играча, като се наложи да се използва и дефибрилатор, за да бъде върнат към живота.

Снимка: Фейсбук

Споделете
0
0

Comments