> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Ериксен повече няма да играе футбол


0
0
96

Кристиан Ериксен повече няма да играе футбол, поне на професионално ниво. Датският полузащитник получи инфаркт по време на мача с Финландия, като само бързата намеса на докторите, съотборниците и реферите той остана жив.

Кардиологът Санджай Шарма, който преди години е работил с футболиста в Тотнъм, призна, че футболистът е късметлия, че е жив, но е малко вероятно да играе отново някога футбол. Той обясни, че при такива ситуации колкото повече бездействат лекарите, толкова по-лоша е перспективата за пострадалия.
“С всяка следваща минута се намаляват шансовете за оживяването на човека примерно със 7%. При обикновените за пет или шест минути, но трябва да се отбележи, че Ериксен е здрав млад човек. Той има фантастично кръвообращение. Всяка година тествах Ериксен в Тотнъм. До 2019 г. тестовете му бяха нормални, без очевидни проблеми със сърцето. Проверката се извършваше всяка година. След случилото се проверих всички резултати, но всичко изглеждаше идеално”, заяви Санджай Шарма.

Преживяхме лоши моменти. Не само аз, но и цялото семейство Интер. През следващите няколко дни ще правим мащабни изследвания. Важно е, че Ериксен е добре сега, но той не е имал проблеми. Нищо, което дори отдалечено да показва проблем. Нито Тотнъм, нито Интер. В Италия контролът е много строг“, каза ръководителят на медицинския щаб на Интер Пиеро Волпи в интервю за “La Gazzetta dello Sport”.

Снимка: Фейсбук

Споделете
0
0

Comments