> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Поставят дефибрилатор в сърцето на Ериксен


0
0
77

Датската звезда Кристиан Ериксен, който получи инфаркт по време на откриващия двубой на тима от Евро 2020 с Финландия миналия уикенд, ще има имплантиран сърдечен дефибрилатор, обявиха от Датския футболен съюз (ДБЮ).
Полузащитникът на Интер колабира и се нуждаеше от сърдечно-белодробна реанимация по време на срещата с финландците в Копенхаген, където остана в болница, но в стабилно състояние. „След като Кристиан премина различни изследвания на сърцето, бе решено, че трябва да му поставен дефибрилатор. Това устройство е необходимо след сърдечен удар поради смущения на пулса“, се казва в изявление на датското управляващо звено в туитър.

То не даде подробности относно потенциалните последствия за бъдещата кариера на 29-годишния футболист на Интер. Ериксен „е приел решението“ и то е било „потвърдено от местни и международни специалисти, които препоръчват същото лечение“, добавиха от ДБЮ. Играчи като нидерландския национал Дейли Блинд също успяха да продължат кариерите си, след като получиха устройството, което контролира и регулира сърдечния ритъм.

Новината за медицинската процедура идва часове преди началото на следващия мач на Дания от Евро 2020 с Белгия, където Ериксен ще бъде почетен с изритване на топката извън игра от белгийците в 10-ата минута, който съвпада с номера на фланелката на плеймейкъра.

Снимка: Фейсбук

Споделете
0
0

Comments