> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Милена Тодорова приключи сезона с 15-о място


82 0

Най-добрата българска биатлонистка Милена Тодорова завърши на 15-о място в последното състезание за сезона. Масовият старт в Йостерсунд предложи драматична надпревара заради непоносими условия – силен вятър, който не позволи на състезателките да стрелят адекватно.

Грешките в стрелбите заличиха каквито и да е предварителни прогнози и дадоха шанс на всички участнички да се борят за победата. В крайна сметка тя отиде за норвежката Ингрид Тангреволв, която направи пет грешки и измина дистанцията за 34:53.1 минути. Второто място е за Динара Алимбекова от Беларус с шест грешки и изоставане от 6,9 секунди. Трета е германката Франсиска Пройс с 11,1 секунди зад победителката. Носителката на големия кристален глобус през сезона Тирил Екоф завърши седма, а българката Милена Тодорова направи шест грешки и е на 1:12.0 от първата.

Именно победителката Тандреволд печели малката Световна купа в масовия старт с актив от 186 точки. Втора е Пройс със 183, а трета французойката Жулиа Симон със 181.

Това е втора 15-а позиция за състезателката от Троян в Йостерсунд. Тя я зае и в преследването на 10 км, а в спринта на 7,5 км тя се нареди на осма позиция в крайното класиране с изоставане от 22,3 секунди от победителката.

Снимка: БФБиатлон

Коментари във Facebook

Абонирайте се за бюлетин


Loading