> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Милена Тодорова 15-а в преследването в Йостерсунд


45 0

Преследването на 10 км при дамите откри втория състезателен ден от Световната купа в Йостерсунд, Швеция. Силен вятър и много грешки в стрелбата направиха надпреварата непредсказуема до самия й край.
След отличното си 8-мо място във вчерашния спринт, днес Милена Тодорова отново се представи много добре. Българката сбърка пет пъти и завърши на 15-а позиция в крайното класиране.

Събраните точки от изминалите състезания класират нашата като втората най-добре представилата се биатлонистка в Йостерсунд (извън топ 25 от генералното класиране) и ще вземе участие в последния масов старт на сезона.
Българката реално ще участва в каймака на женския биатлон, с който ще бъде закрит сезона в неделя. За Милена това ще бъде първо участие в елитната дисциплина през настоящата кампания.

Марте Олсбу Ройселанд от Норвегия завъртя четири наказателни обиколки и триумфира в преследването. Нейната съотборничка Тирил Екхоф завъртя същия брой наказателни обиколки и остана втора, а третото място е за беларускинята Анна Сола с пет пропуска в стрелбата.

По-късно през деня ще се проведе и преследването на 12,5 км при мъжете, където за България ще стартират Владимир Илиев и Антон Синапов.

Снимка: БФБиатлон

Коментари във Facebook

Абонирайте се за бюлетин


Loading