> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Изхвърлят Ювентус от Серия А?


0
0
170

Ювентус може да бъде изхвърлен в Серия Б за втори път през новия век, след като това вече се случи веднъж през 2006 година. Тогава торинският гранд бе пратен във втора дивизия заради огромния скандал “Калчополи”, свързан с корупция и манипулация на мачове посредством пращането на “удобни” съдии на конкретни двубои.

Сега обаче ситуацията за “Старата госпожа” е още по-тежка и за това съобщи експертът по спортно право – адвокат Матия Грасани. По неговите думи сегашното разследване е дори по-сериозно от това през 2006 г.

Както е известно, Ювентус отново е разследван от властите в Италия, а този път причина за това са редица финансови неуредици – започвайки от това, че играчите са получавали заплати, които са били различни от вписаните в договорите им и стигайки до обвинения за манипулиране на борсата, както и фалшиво счетоводство.

“Това е най-сериозното разследване, на което Ювентус е бил подлаган. Незаконните дейности обхващат правилата на фондовия пазар, както и корпоративните и спортни правила. Това е безпрецедентно. Ювентус рискува не просто глоба, а по закон е възможно да бъде изключен от Серия А, обяви Грасани пред в. “Ла Република”.

В следствие на случките от последните седмици, Андреа Аниели подаде оставка като президент на клуба, заедно с целия борд на директорите. Прокуратурата вече поиска на всички от високите етажи на ръководството на клуба да бъдат повдигнати обвинения и те да бъдат изправени пред съда.
Аниели е заплашен от 12 години затвор, като все още няма яснота относно това какво ще се случи с останалите 11 души от директорския борд.

Президентът на Серия А Лоренцо Казини отказа да направи коментар по темата в детайли, изтъквайки продължаващото все още разследване.
Главоболията на Юве не спират дотук, като УЕФА също вдигна мерника на клуба заради погазване на финансовия феърплей.

Снимка: Фейсбук

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 1200лв + 120 FS
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв + 300 FS
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 500лв
Безплатно участие в игра за 50000лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx