> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Шефовете на Ювентус подадоха оставки заради корупция


0
0
298

Целият борд на директорите на Ювентус, в това число и президентът Андреа Аниели, са подали оставки от постовете, които заемат, съобщиха медиите в Италия, но първи новината разпространи телевизия “Скай”.
Аниели е президент на Ювентус от 2010 година. За времето на неговото управление отборът спечели девет шампионски титли.

Павел Недвед, един от най-успешните чешки футболисти в последните 30 години, пък стана вицепрезидент на клуба от 2016 година.
Освен тях двамата, другите напускащи са изпълнителният директор Маурицио Аривабене, както и членовете на управата Лорънс Деброа, Масимо Дела Раджионе, Катрин Финк, Даниела Марилунго, Франческо Ронкалио, Джорджо Такиа и Сузане Хейууд.

Новината вече официално е потвърдена от клуба, който обяви, че единствено Маурицио Аривабене запазва временно поста си на изпълнителен директор.

Предполага се, че причината за оставките е лошото финансово състояние, в което се намира Ювентус в момента. Загубите са над 200 милиона евро, а Общото събрание трябваше да се проведе на 23 ноември, но беше отложено за 27 декември.
Според вестник “Гадзета дело Спорт”, причина може да се търси и в евентуални проблеми около прокламираната от Аниели европейска Суперлига. Вестникът съобщава, че доста от компаниите, търсени за спонсорство на проекта, са започнали да се отказват и това е внесло сериозно притеснение у инициатора Аниели, че няма да има нужния финансов размах на работа.

Накрая се оказва обаче, че всичко идва от разследванията, които се водят срещу торинци за завишаване цените на свои играчи и осъществяването на съмнителни трансфери. Срещу клуба тече и разследване, че през 2020 година по време на пандемията от КОВИД играчите не са се отказали от заплатите си, както се твърдеше, а не са взели възнаграждението си само за един месец, като през останалото време са получавали всичките си пари чрез тайно споразумение с клуба.

“Като се има предвид голямото значение и уместността на висящите правни въпроси и техническото счетоводство, членовете на борда прецениха, че в интерес на клуба е да препоръчат на Ювентус да осигури нов Борд на директорите, който да се справи с тези проблеми. Ювентус ще продължи да си сътрудничи с разследващите органи, без да се засяга защитата на своите права във връзка със спорове срещу финансовите отчети и комуникациите на компанията”, обявиха от Ювентус. Фаворит за нов генерален директор и това ще бъде Маурицио Сканавино.

Снимка: Фейсбук

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Запишете се
Уведоми ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx