> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Боби Михайлов: Чакаме Бербатов на редовния конгрес


42 0

Борислав Михайлов се завърна начело на БФС. Дългогодишният шеф оттегли оставката си, която подаде есента на 2019 година и ще доизкара мандата си, приключващ през февруари 2022 г. Легендата на Левски твърди, че се е променил сериозно за последната година и половина. Той се заяде и с Димитър Бербатов, който обяви, че се кандидатира за президентския пост, но изборният конгрес, насрочен за 25 юни, няма да се състои.
Отговорен човек съм, имам подкрепата на Изпълкома и на 350 клуба. Така ще се спести харчене на средства да се правят два конгреса в рамките на седем-осем месеца. Политически натиск не е имало, усетих напрежението на всички нива, БФС е кристално чист, говоря за всякакви одити – вътрешни и външни.

Бербатов е голямо име за българския футбол, да заповяда на редовния конгрес, той трябва да убеди футболните клубове. За формата днес не съм взимал отношение. Връщам се, за да свърша работата, за която съм избран. Не видях нещо да се промени за последната година и половина в българския футбол. Има неща, които трябва да се стегнат много – администрацията, трябват нови хора. Футболът е пряко отражение на случващото се в държавата.

Лъжеха безнаказано за корупция в БФС. Ще трябва да давам по-често брифинги, за да се разбират нещата от първо лице. Според мен УЕФА няма да допусне никога да има Суперлига. Промених се сериозно за година и половина, много предатели в тази държава, промених се и в личен план, във форма съм”, заяви Михайлов.

“По различни причини моите колеги не можаха да свикат Конгрес. Минаха всички проверки. Те продължиха повече от година. Не беше открито нито едно нарушение от БФС. Гордо мога да дойда пред вас, починах си. Беше ви скучно без мен.
Видях грешки в себе си, видях грешки и в моите колеги. Връщам се да организираме другата година един редовен Конгрес, който всички желаещи да имат достатъчно време да представят своите идеи. Досега юристите говориха повече от футболните хора. Сега за всички ще е ясно, че догодина ще има редовен Конгрес. Там всички ще могат да се кандидатират“, допълни Боби.

Снимка: БГНЕС

Коментари във Facebook

Абонирайте се за бюлетин


Loading