> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

БФС: ВАР работи перфектно


0
0
257

Отговорникът за системата за видео асистент реферът в България Петър Петров говори на специална пресконференция, организирана в БФС за използването на ВАР в България. Той обясни някои специфики по отношение на работата на системата, които смята, че не се тълкуват правилно и не са разбрани. Според Петров системата работи перфектно. Но наскоро от ЦСКА обявиха, че недоумяват как действа тази система.

“По цял свят се работи по единен ВАР протокол. Първата опорна точка, която четем и коментираме, че тука има някакъв български ВАР – това не е истина. Навсякъде работим по единен ВАР протокол. Той е дълъг и обстоятелствен. Тук само ще маркирам някои основни принципи.

В един мач съдиите правят поне 120 ВАР проверки. В последните 16 мача в Шампионска лига имаше в 16 мача, 16 ВАР интервенции. Давам ви два примера Копенхаген – Манчестър Сити – 3 ВАР интервенции. Това значи, че съдиите са допуснали три важни грешки. Имаме 49 позитивни намеси и 13 негативни – трябва да признаем грешките.

Имаме 19 фактически намеси – това са решения, които ВАР съдиите могат да вземат. Те не могат вместо главния съдия в други ситуации. Проверява е когато има гол, дали има засада и съответно другото, което могат да вземат това е за “вътре-вън” за наказателното поле при отсъждането на наказателен удар. За всичко останало могат само да препоръчат на главните съдии”, започна Петров.

“След 356 мача с използване на системата ВАР имаме само една грешка за неправилно отменен гол. ВАР проверява всичко на 100%. Всички ситуации, които са свързани с гол и възможни нарушения, за наказателни удари, директен червен картон и сгрешена самоличност. След всяка среща има запис – аудио и видео и се вижда всичко, което се прави.

На следващия ден се подготвят клипове и се изпращат на съдиите. През целия мач не е задължително да има директна комуникация с главния съдия. Има така наречената тиха проверка за всички нарушения по ВАР протокола. Има ВАР интервенция само при явна и очевадна грешка от съдията на терена”, каза още той.

Снимка: БФС

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Запишете се
Уведоми ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx