> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

От ЦСКА недоумяват как действа ВАР


0
0
443

От ЦСКА недоумяват как действа системата ВАР. От тима поискаха ясен критерий, когато видеоповторения трябва да се намесват. Така “червените” скочиха на реферите след загубата от Лудогорец (1:2). Пръв атаката поде шефът Гриша Ганчев.
В Разград Георги Кабаков не е разгледал две ситуации според столичани. При едната от “Армията” претендират, че Шагоян е бил избутан в гръб, а в другия случай футболист на разградчани е играл с ръка в собственото си наказателно поле.

“Загубихме вчерашния мач, за което съжаляваме. Анализът на грешките вече започна, а работата продължава с пълна сила.

Искаме обаче и да насочим вниманието на футболната общественост към казус, който изглежда се превръща във все по-сериозен проблем. Използването на системата за видео асистент рефер провокира редица въпроси сред много клубове, включително и у нас.

Оставаме с впечатление, че липсват категорични правила, които да определят кога ВАР се намесва и кога – не. Не виждаме ясен принцип, по който съдиите в буса призовават главния рефер да изгледа сам спорно положение. Буди недоумение фактът, че при идентични ситуации в различни мачове решенията не се взимат на базата на обективни критерии.

Напълно наясно сме, че крайното решение е в ръцете на главния съдия, който има правото да интерпретира ситуациите със собствен поглед, но не сме наясно защо вчера например Георги Кабаков не разгледа сам както ситуацията, в която Жираир Шагоян беше избутан в гръб в наказателното поле, така и положението, при което има игра с ръка на футболист на Лудогорец отново в наказателното поле.

Не твърдим, че срещата би завършила с различен резултат, макар да има голям шанс за това, не търсим и оправдания, но твърдим, че е редно БФС да установи напълно единен принцип, по който ВАР да работи”, обявиха от ЦСКА.

Снимка: ЦСКА

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Запишете се
Уведоми ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx