> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Селекционерът на Белгия: Преживяхме голям шок


0
0
76

Селекционерът на Белгия Роберто Мартинес призна, че са преживели голям шок в мача с Дания, който беше спечелен с 2:1. “Червените дяволи” допуснаха ранен гол, но през второто полувреме в игра се появиха големите звезди Кевин де Бройне и Еден Азар, които обърнаха мача. Той започна с голямо шоу около Кристиан Ериксен, който преди няма и седмица щеше да почине именно на терена на ст. “Паркен”.

“Аз съм много горд от играчите, защото това е доста сериозен тест. Отдавна не сме виждали толкова много публика на стадиона. Първите 20 минути ни беше трудно. Бяхме донякъде шокирани. Не бяхме ние. Не правихме това, което обикновено вършим. Дания използва феновете за свое предимство, но ние се справихме с емоциите. Имаме големи сърца и знаем какво да трябва да направим, за да спечелим мачовете. Това, което сторихме, показва, че отборът прогресира”, започна испанецът.

“Ние се променихме, защото от пейката влязоха хора, които имат опит. Знаем какво можем да направим по-добре. Започнахме да играем доста по-напред. В началото не контролирахме двубоя. Имаше пространства в различни области. Опитът и фокусът донесоха промяната”, продължи Мартинес.

“Играчите знаят от какво има нужда в срещата и опитваха различни неща. Това бе много важно. Когато имаш толкова много опитни играчи в отбора, не е много лесно да промениш нещата в течение на мача. Доволни сме от победата”, допълни още наставникът.

“Беше драматично, включително и за мен. Трябва да бъдем честни с това. Не показахме класата, която всички очакват от нас. Но не трябва да бъдем така негативно настроени. Дания играе сензационно в този мач. Това беше добър тест и ние се класирахме напред”, сподели Ролелу Лукаку. Белгиецът е съотборник с Ериксен в Интер.

“Бях щастлив. Уважавам и хората, които са тук, затова не празнувах по-изразително. Бях притеснен за състоянието на Кристиан Ериксен, но останах спокоен”, допълни Кевин де Бройне, който всъщност донесе успеха на Белгия.

Снимка: Фейсбук

Споделете
0
0

Comments