> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Ман Сити смачка Борусия М, Реал излъга Аталанта


0
0
637

Манчестър Сити и Реал Мадрид направиха решителни крачки към класиране на 1/4-финалите на Шампионската лига. “Гражданите” победиха “домакина” Борусия Мьонхенгладбах с 2:0, докато “Белият балет” излъга с късен гол домакина Аталанта с 1:0.

Немците приеха бъдещия шампион на Англия в Букурещ заради коронамерките. На “Пушкаш Арена” головете вкараха Бернардо Силва (29) и Габриел Жезус (65). Така тимът на Пеп Гуардиола се доближи до топ 8 за четвърти пореден път.

В унгарската столица “гражданите” поеха инициативата от първия съдийски сигнал и откриха няколко възможности пред себе си още в първите минути. Опитите на Фил Фоудън обаче не сполучиха. Символичните домакини разчитаха на своята скоростна контраатака, която изненада противника в 18-ата минута. Аласан Плеа пое дълга топка и стреля към вратата, но Едерсон улови. След около половин час игра непокритият Бернардо Силва засече центриране на Жоао Кансело и отбеляза едно от редките си попадения с глава.
До края на първата част Сити владееше топката и не позволяваше на своя съперник да организира нещо опасно.

В началото на второто полувреме Сити профука златна възможност да удвои аванса си. Жезус бе изведен и навлезе в наказателното поле, но бе чудесно затворен от противников защитник, което предотврати второ попадение във вратата на Борусия. В 62-ата минута Плеа опита нестандартно отиграване, което можеше да се превърне във феноменален гол, но топката профуча покрай вратата на Едерсон. Секунди по-късно, в полза на футболното клише “Ако не вкараш, ще ти вкарат”, Сити отбеляза второ попадение. Силва достигна до топка на Кансело и я насочи към Жезус, който с мощен удар я изпрати в мрежата на германците. Десетина минути по-късно Фил Фоудън пропусна да оформи класиката, след като шутът му бе неточен и профуча над напречната греда. С оглед на играта обаче се вижда, че реваншът между двата тима след три седмици е предрешен. А това беше 19-а поредна победа за Сити във всички турнири, с която те дадоха заявка да оберат всички отличия тази пролет.

В Бергамо домакините останаха рано-рано с 10 души след директен червен картон на Ремо Фройлер. До края на мача гостите доминираха териториално и въпреки малкото шансове за гол, все пак стигнаха до важен успех в 86-ата минута след попадение на Ферлан Менди. Резултатът всъщност е на 180 градуса от очакваното, след като в мача испанците бяха без цели девет основни изпълнители и се очакваше да бъдат разпилени.


“Кралският клуб” обаче показа класата си. Това стана и не без помощта на Фройлер, който всъщност беше натирен още в 18-ата мин. за груб фаул срещу Ферлан Менди. Впоследствие Реал натисна, като всичко се усети след средата на второто полувреме. В 72-ата минута Марко Асенсио опита късмета си от пряк свободен удар, но Пиерлуиджи Голини се справи. Последваха удари на Тони Кроос и Лука Модрич отдалеч, които обаче се оказаха доста над вратата на Аталанта. В 86-ата минута момчетата на Зинедин Зидан постигнаха своето, след като удар на Менди от 20-на метра изненада Голини за 1:0. Така този резултат осигурява не толкова голямо спокойствие, но все пак преднина за рекордьора по титли в турнира на богатите.

Снимка: facebook.com/ChampionsLeague

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments