> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Прогноза за мача Борусия Мьонхенгладбах – Манчестър Сити


0
0
417

Борусия Мьонхенгладбах приема Манчестър Сити в първи мач от осминафиналния сблъсък между двата отбора в Шампионската лига. Както и други срещи от надпреварата и тази ще се играе на неутрален терен (“Арена Пушкаш” в Будапеща), поради мерките съпътстващи пандемията от КОВИД-19.
Това определено е минус за немския тим, който не може да използва домакинското си предимство. Разбира се, отборите от тази страна винаги са били известни със своята непримиримост, а това особено важи, когато отсреща стои английски отбор.

Пътят на двата тима дотук в надпреварата беше коренно различен. Докато Манчестър Сити спечели с лекота своята група, то Борусия трябваше да мине през иглени уши, за да се класира за осминафиналите. Гладбах имаха лошия късмет да се паднат в много тежка група, в която бяха още рекордьорът по титли в Шампионска лига Реал Мадрид, италианският гранд Интер и коравият украински тим Шахтьор Донецк. Възелът в групата се разплете едва в последния кръг, след който немците се наредиха на второ място в крайното класиране със същия актив от точки като Шахтьор, но имаха предимство в преките двубои (Борусия разгроми украинците и в двата мача – 6:0 като гост и 4:0 в Германия).

Сити нямаха проблеми в своята група с тимовете на Порто, Олимпиакос и Марсилия и се класираха без загуба напред (5 победи и 1 равен като гост на Порто). Нещо повече англичаните продължиха към елиминациите само с 1 допуснат гол в 6 мача, по който показател бяха №1 сред всички 32 отбора в груповата фаза.

Що се отнася до моментната форма на двата отбора, няма друг тим в големите лиги по света, който да се намира в по-добра серия от победи като Сити. “Гражданите” записаха 18 поредни мача, в които излизат краен победител, като не са губили мач от 21 ноември 2020 година, когато преклониха глава пред Тотнъм на Жозе Моуриньо с 0:2 като гост. Още по-радващ за феновете на Сити е и факта, че те печелят сравнително лесно своите срещи и реализират голям брой голове – цели 47 попадения за 18 поредни победи.
Тези добри игри изведоха тима на първо място във Висша лига, където вече водят с цели 10 точки на преследвачите Манчестър Юнайтед и Лестър и са на път да си върнат титлата, която загубиха от Ливърпул през последния сезон. Освен това за пръв път от много време англичаните могат да разчитат на всичките си звезди, след като двама от трайно контузените Серхио Агуеро и Кевин Де Бройне се завърнаха в игра. Това определено дава още повече възможности на Пеп Гуардиола, който и така прави постоянни ротации, за да държи всички в тима си свежи и във форма.

От друга страна Мьонхенгладбах определено не се намира в най-доброто си състояние. Отборът записа три последователни мача без победа в Бундеслигата, като най-обезпокоителни са двете домакински загуби с по 1:2 от непретенциозните Кьолн и Майнц. Тези незадоволителни резултати пратиха тима на осмо място в Бундеслигата на цели 9 точки от четвъртото място, даващо право на участие в Шампионската лига. Това както и напускането на старши треньора Марко Розе от лятото в посока Дортмунд, определено ще се отразят на настроението, с което отборът ще влезе в този мач. Под въпрос за предстоящия двубой за тях е нападателят Маркус Тюрам. Синът на легендарния френски защитник Лилиан Тюрам има 2 попадения в Шампионска лига и определено ще липсва ако не може да се възстанови навреме.

С оглед на формата, с която влизат двата отбора в този мач, определено смятам, че “гражданите” с право са сочени за толкова отявлен фаворит (коефициентът за тяхна победа е едва 1,30). Моят съвет в търсене на по-висока ставка е да се заложи на НАД 2,5 ГОЛА ЗА ГОСТА, тази опция може да се намери на коефициент 2,00 в повечето сайтове за залагане.

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments