> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Ман Сити оцеля и елиминира Атлетико


0
0
330

Манчестър Сити е последният полуфиналист в Шампионската лига. “Гражданите” се промъкнаха към последната четворка след 0:0 в реванша срещу Атлетико Мадрид и така продължават напред след минималната победа с 1:0 в първия мач.

Двубоят на “Уанда Метрополитано” в испанската столица се превърна в истинска корида, завършила с двуцифрен брой картони и изгонен футболист, който очаквано бе от домакините. Напълно в реда на нещата шампионите на Англия заложиха на своя стил, разигравайки търпеливо топката срещу добре организираната отбрана на “дюшекчиите”, които пък атакуваха при всяка удобна възможност, търсейки така жадуваното попадение.
То обаче така и не дойде, макар да не липсваха възможности.

Пълните трибуни в Мадрид даваха допълнителна мотивация на футболистите на Диего Симеоне, които играха на върха на възможностите си. След около 20 минути футбол дълго подаване към Жоао Феликс накара Едерсон да излезе и да изчисти с глава, а десет по-късно Илкай Гюндоган нацели гредата на Ян Облак. През втората половина на полувремето Сити наложи своето темпо над мача и на почивката двата тима се прибраха без голове.

Втората част започна с натиск на домакините, който доведе до няколко вълнуващи за феновете скоростни атаки, завършили без гол. Жоао Феликс не успя да стреля достатъчно добре с глава в 55-ата минута, след това Коке не нацели добре центриране на Лоди минута по-късно, а в 57-ата минута Гризман стреля край гредата.
Испанците пресираха английския си опонент все по-сериозно, а и двамата треньори междувременно освежиха съставите си с по няколко смени. Атаките на Атлетико ставаха все по-напористи, като в 70-ата минута Родриго де Паул пропусна да ознаменува с попадение появяването си в игра.
В последните десет минути резервата Матеус Куня бе близо до гол, но Джон Стоунс осуети това, а в остатъка от редовното време пропуски за пределно мотивираните войници на Чоло Симеоне направиха и Стефан Савич и Луис Суарес.

Заключителните секунди запалиха фитила на напрежението и грубо влизане на Фелипе в краката на Фил Фоудън доведе до червен картон за бразилския играч на домакините, а Стефан Савич, който бе най-активен в започналото меле, се размина само с жълт картон. Треньорът Симеоне също бе санкциониран.
Съдията даде деветминутно продължение, което се игра общо единадесет, предимно в наказателното поле на Сити, но огромното желание на домакините, макар и вече в намален състав, не успя да се превърне в гол.
В следващата фаза Сити ще се изправи срещу другия мадридски клуб – Реал. В другия сблъсък ще спорят Виляреал и Ливърпул, елиминирал Бенфика.

Снимка: Туитър

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Запишете се
Уведоми ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx