> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Манчестър Сити унизи Ливърпул на “Анфийлд”


0
0
325

Манчестър Сити буквално унизи шампиона Ливърпул, като го разби с 4:1 насред митичния “Анфийлд”. Така “гражданите” доказаха, че са основният фаворит за титлата във Висшата лига. Възпитаниците на Пеп Гуардиола направиха страхотно второ полувреме, за да нанесат тежкото поражение на настоящите шампиони и да се откъснат на пет точки на върха в класирането. Те събраха 50 точки, а втори остана Манчестър Юнайтед с 45 т., но “червените дяволи” са с мач повече. Ливърпул пък остана четвърти с 40 т.

От самото началото “гражданите” владееха контрола на двубоя и бяха по-опасният отбор, но трудно стигаха до чисти голови положения. В 37-та минута Илкай Гюндоган можеше да даде преднина на Сити от дузпа, отсъдена за нарушение на Фабиньо срещу Рахийм Стърлинг, но германецът стреля над вратата. Само четири минути след почивката Гюндоган се реваншира и откри резултата от добавка, след като Алисон бе парирал изстрел на Фил Фоудън. Противно на хода на играта “червените” успяха да изравнят в 63-ата минута, когато Мохамед Салах изравни от дузпа, отсъдена за фаул срещу него, извършен от Рубен Диаш.

В 73-та минута Алисон подари топката на Фоудън, който нахлу в наказателното поле на Ливърпул и подаде на Гюндоган, а германският национал не сбърка на празна врата от непосредствена близост. Само три минути по-късно вратарят на мърсисайдци направи нова груба грешка и даде топката на Бернардо Силва, който асистира на Рахийм Стърлинг за 3:1. В 83-ата минута Фоудън ознаменува страхотното си представяне с най-красивия гол в мача, след като прониза Алисон със силен изстрел по диагонал.

По този начин Сити стигна до 14-та поредна победа във всички турнири и 10-а в първенството. За “граджаните” това бе първи успех на “Анфийлд” в първенството от 2003 година, докато Ливърпул записва три поредни загуби в шампионата на своя стадион за първи път от 1963 година. Съставът на Юрген Клоп обаче перманентно страда от липса на централни защитници, защото немецът не може да използва заради контузии тримата си основни изпълнители на този пост.

Снимка: mancity.com

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments