> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Загубата на Реал от аматьори не било позор


0
0
569

Загубата на Реал от аматьорския Алкояно не било позор. Испанският шампион загуби от третодивизонния тим с 1:2 след драматичен мач с продължения за Купата на Испания, като това беше първи и последен двубой за “Белия балет” в надпреварата. Треньорът на “Кралския клуб” Зинедин Зидан се опита да се измъкне от ситуацията, като обясни, че във футбола такива неща се случват. Френският специалист и гениален футболист все пак призна, че е разочарован, но няма да обвинява играчите си за поражението, тъй като те били дали всичко от себе си, за да продължат напред в турнира.

“Искахме да победим, футболистите се стараха. Когато имаш положения, а не се възползваш, може да се случи това, което стана. Ситуацията е неприятна. Отпаднахме, но не мога да обвиня играчите, че не са се раздали. Аз поемам отговорността. Ако бяхме вкарали втори гол, всичко щеше да е различно. Това е футболът. Вратарят на съперника направи 2-3 важни спасявания. Отговорността обаче е моя”.

Длъжни сме да побеждаваме противници от по-долна дивизия. Но въпреки това, загубата не е позор. Случвало се е и с други отбори, сега потърпевшите сме ние. Трябва да продължим да работим и да не изпадаме в паника. Ако изключим последните мачове, резултатите ни през сезона са добри. Спокоен съм. Футболистите искат да побеждават, но понякога просто не се получава и трябва да го приемем”, каза френският специалист. За футболистите му това е втора безславна загуба в рамките на седмица след отпадането им в полуфинала за Суперкупата на Испания от бъдещия шампион Атлетик Билбао. Също така за Зизу загубата има символично значение, защото той никога не е печелил този трофей, нито като футболист, нито като треньор на Реал.

За Алкояно това беше трети мач в турнира, като в предишния кръг аматьорите отстраниха друг отбор от Примера – Уеска. С оглед правилата на турнира, в които се играе само една среща с решаващ резултат, и двата тима се хвърлиха в атака още от самото начало. Въпреки игровото превъзходство на шампионите, момчетата на Алкояно дадоха отлично да се разбере, че амбициите им не свършват с елиминирането на един отбор от елита и именно те създадоха единствената голова ситуация в 33-ата минута. В самият край на полувремето, все пак надмощието на “белите” даде резултат и те поведоха чрез Милитао.

През второто полувреме Зидан прибягна до „тежката артилерия“ и включи в атаката Карим Бензема, но това се оказа недостатъчно. Алкояно създаде няколко сериозни ситуации, в една от които резервния вратар Лунин, който получи шанс за пръв път от 2,5 години, се наложи да спасява критично положение след ъглов удар. Десет минути преди края на редовното време Хосе Солбас изравни и вкара мача в продължения. В тях 41-годишния страж на Алкояно Хосе Хуан се превърна в герой на мача с категоричните си намеси. Задачата на Реал уж стана по-лека с напускането на Рамон Лопес от домакините след втори жълт картон в 109-ата минута. Така гостите имаха 11 минути да решат нещата в своя полза, но при контраатака на Алкояно в 115-ата минута Хуанан попари надеждите им. Така Реал остава да се бори само за защитата на титлата си в Ла Лига.

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Запишете се
Уведоми ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx