> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Без “Ел Класико” за Суперкупата на Испания


0
0
439

Атлетик Билбао достигна финала за Суперкупата на Испания, след като детронира миналогодишния Реал Мадрид с 2:1 в полуфинален сблъсък от надпреварата. На „Естадио Ла Росаледа“ в Малага Раул Гарсия даде комфортен аванс на баските до почивката с двете си попадения в рамките на 20 минути – второто от които от бялата точка. След паузата “Кралският клуб” натисна в търсене на частичен или пълен обрат, като намали изоставането си чрез дежурния голмайстор Карим Бензема в 73-та минута.

До края Реал опита да възстанови паритета, като дълбоко в добавеното време имаше надежди за дузпа за нарушение срещу Серхио Рамос, но след намеса на ВАР такова правилно не бе отсъдено във вреда на Атлетик. Така Билбао стигнаха финала в турнира, където съперник ще бъде Барселона, който в сряда елиминира Реал Сосиедад след 1:1 в редовното време и продълженията и 3:2 след изпълнение на дузпи.

Двата отбора се изправиха за последно в спора за трофея през 2015 година, когато баските надвиха каталунците с убедителното 4:0.

Първото полувреме беше много трудно. Влязохме зле в мача и получихме два гола. Това бяха и единствените шансове за съперника. Атлетик добре пресираше, а ние допуснахме необичани грешки. При 0:2 винаги е трудно. След почивката играхме по-добре, създавахме положения, вкарахме гол… Но не успяхме да изравним. Отпадането ни не е провал, защото се старахме. Ще продължим да работим, няма друг изход. Първо трябва да се възстановим и започваме да мислим за следващия мач. Дали загубата ще се отрази на отбора? Не. Вие какво искате – да се откажем и да не доиграем сезона ли?”, реагира остро треньорът на Реал Зинедин Зидан на един от въпросите на пресконференцията. Загубата беше първа за Реал от месец и половина насам. Отборът прекъсна серия си от 9 мача без поражение, а Тибо Куртоа допусна девета поредна дузпа срещу него да бъде реализирана.

Усещането е много приятно. Всяка победа над Реал Мадрид носи удоволствие. Играчите свършиха страхотна работа на терена и себераздаването им беше възнаградено”, сподели след мача доволният треньор на “баските” Марселино. “Атлетик нямаше победа срещу Реал в 11 поредни мача. С момчетата намерихме общ език още от първия ми ден в клуба. Извадихме късмет, че гостуването ни на Атлетико Мадрид беше отложено, така имахме повече време за подготовка”, добави специалистът.

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Запишете се
Уведоми ме за
guest
1 Коментар
Най-стари
Най-нови Най-висок рейтинг
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx