> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Атлетик Билбао с трета Суперкупата на Испания


0
0
412

Атлетик Билбао спечели за трети път в историята си Суперкупата на Испания. Във финала на турнира в Севиля “баските” обърнаха фаворита Барселона с 3:2 след продължения. Освен с драматичните обрати и красивите голове, мачът ще бъде запомнен и с червения картон на капитана на Барса Лионел Меси. За пръв път суперзвездата беше натирен с екипа на каталунския гранд. Меси има и два червени картона с националния отбор на Аржентина. В Севиля чак в 120-ата минута нервите на аржентинеца не издържаха и той заби юмрук в лицето на противников играч, пращайки го на земята. A Атлетик заби звучен шамар на двата най-големи гранда в Испания, след като на 1/2-финала се справи и с Реал Мадрид (2:1).

Барселона бе много близо до първия си трофей в ерата “Куман” в редовното време, но допусна късен изравнителен гол. Антоан Гризман (40) изведе каталунците напред в резултата, но само две минути след това Оскар де Маркос изравни. В началото на второто полувреме Атлетик вкара и втори гол чрез Раул Гарсия, но той бе правилно отменен заради минимална засада. В 77-мата минута Гризман вкара втория си гол в мача и Барселона поведе с 2:1. Символичните домакини вече виждаха как вдигат трофея, но в 90-ата минута Асиер Виялибре засече центриране от фаул, с което изравни за 2:2, след като точно Гризман пропусна да изчисти топката. Най-красивият момент в мача дойде три минути след началото на допълнителното време, когато Иняки Уилямс вкара победния гол за Атлетик с много прецизен фалцов удар, с който не остави шансове на Марк-Андре тер Щеген. До края на мача Барселона натисна, но така и не успя да изравни, а изнервен от накъсването на играта Меси извърши неспортсменската си проява.

Реално в богата му кариера излезе, че това е първият червен картон за Меси в клубния футбол. Сега 6-кратният носител на “Златната топка” го грози наказание от 4 мача, пише вестник “Марка”. Аржентинецът със сигурност пропуска мача за Купата на Испания срещу Корнели. Ако Барса продължи, той няма да играе и в следващия двубой от турнира, както и в предстоящите две срещи от Ла Лига – срещу Елче и Атлетик Б. При положение, че каталунците отпаднат от Купата на Испания, Меси ще пропусне три мача в Ла Лига включително и срещу Бетис.

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Запишете се
Уведоми ме за
guest
1 Коментар
Най-стари
Най-нови Най-висок рейтинг
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари

[…] им в полуфинала за Суперкупата на Испания от бъдещия шампион Атлетик Билбао. Също така за Зизу загубата има символично значение, […]

0
Оставете Вашия коментарx