> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Американец спря серията на Рафа Надал


0
0
250

Американецът Тейлър Фриц спечели турнира по тенис на твърда настилка от сериите „Мастърс“ в Индиън Уелс (САЩ) с награден фонд 8,58 милиона долара. 24-годишният Фриц победи на финала Рафаел Надал с 6:3, 7:6 (5) за два часа и пет минути игра, прекъсвайки серията от 20 победи на испанеца, който гонеше титла №92. Той се пребори с измъчващата го болка в глезена и стана първият американец след Андре Агаси, който печели трофея след повече от две десетилетия.

Представителят на домакините зарадва публиката след огромните усилия, които положи, за да победи Надал, който не успя да стигне до четвърта титла за сезона и изравняването на рекорда на Новак Джокович от 37 трофея от турнирите в сериите „Мастърс 1000“. Тейлър Фриц грабна втора титла в кариерата си и призна, че е имал съмнения дали въобще ще може да излезе на корта.

„Това е една сбъдната детска мечта. Не мога да опиша колко невероятно е чувството. Никога не съм изпитвал по-голяма болка в живота си. Ако знаех, че ще е толкова силна, нямаше да дойда. Опитвах се да се правя на спокоен, защото камерите ме следяха“, коментира Тейлър Фриц.

Надал също имаше здравословни проблеми, още от мача с Карлос Алкарас на полуфиналите. „Когато се движа, когато диша, сякаш усещам игли в гърдите си. Това влияе на дишането ми и не се чувствах добре“, заяви Надал, която очевидно не бе в максимална форма.
Фриц поведе с 4:0 в първия сет след два ранни пробива. Испанецът намали до 3:5 след като също проби подаването на съперника, но американецът върна пробива и затвори сета с 6:3.

Във втория двамата размениха по един пробив и след равенство 6:6 се стигна до тайбрек, в който Фриц надделя със 7:5, постигайки най-голямата победа в кариерата си.

Снимка: АТП

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Запишете се
Уведоми ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx