> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Рафа Надал с титла №91 в кариерата


0
0
215

Рафаел Надал спечели за четвърти път турнира по тенис на твърда настилка в Акапулко (Мексико) с награден фонд 1,83 милиона долара. Поставеният под номер 4 испанец надделя над №6 Камерън Нори (Великобритания) с 6:4, 6:4 след близо два часа игра.

Надал започна стабилно първия сет и за момент не остави съмнение в превъзходството си. Испанецът проби в петия гейм за 3:2 в своя полза, а след това затвори частта с 6:4 без да даде нито една възможност на Нори да върне брейка.

Вторият сет бе далеч по-интересен. Той стартира с размяна на пробиви. Надал обаче продължи да доминира и направи нови два пробива, с които поведе до 5:2. Тогава испанецът подаваше за спечелване на титлата, но изненадващо Нори успя да се върне в срещата и направи 5:3. След това британецът спечели и своето подаване, но втория опит на Надал бе категоричен на 15 и това означаваше победа в турнира.

Това е титла №91 за Рафа в АТП Тура. Той взе същия трофей през 2004-а за първи път, когато стана и най-младият носител в Мексико. 18 години по-късно, Рафа не излиза от релси и все още преподава по кортовете. Този сезон Надал е с 15 победи и 0 загуби от 1 януари насам, като печели и третата титла, за която влиза в надпревара.

Всичко това се случва след близо 7-месечно отсъствие с травма, белязало цялата втора половина на 2021-ва. Контузията в костта на стъпалото му е хронична, няма лечение – испанецът играе с нея и ще трябва да продължи така до края на професионалния си път. И въпреки това – вътрешният огън на този човек очевидно е по-силен от всякаква болка и травма.

“Акапулко е много специално място за мен. Енергията, с която ме зареждат мексиканските фенове, е наистина уникална. В хода на мача имаше някои доста трудни за мен моменти, които обаче успях да преодолея. След това успях да се възползвам от шансовете, които се откриха пред мен, и в крайна сметка това направи разликата. Камерън е много солиден играч, който те кара да се чувстваш некомфортно на корта. Срещу него винаги се играе трудно. Много съм доволен от представянето си. Тази титла е много важна за мен, така че в момента не бих могъл да бъда по-щастлив“ – каза Матадора след двубоя. По-пътя към титлата той срази и новия №1 в тениса Даниил Медведев (Рус).

Снимка: Фейсбук

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Запишете се
Уведоми ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx