> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Болоня представи Антов


50 0

Валентин Антов бе представен официално от Болоня. Българският защитник ще играе с №26, който ползваше и в ЦСКА. Първоначално се смяташе, че ще вземе двойката, защото той бе зает, но играчът с него е бил преотстъпен на друг отбор. 20-годишният Антов ще играе под наем в Италия до лятото, след което Болоня трябва да реши дали да го закупи. По първия договор “червените” ще вземат 500 000 евро, а ако се стигна до постоянен трансфер, то италианците трябва да платят още 3 млн. евро.

За мен това е огромен шанс. Ще дам всичко от себе си, за да мога да се утвърдя за състава на този славен клуб”, заяви Антов при представянето си.

“Смятам се за интелигентен играч, който обича да изучава играта. Идвам от България, една страна с голяма футболна история. Искам да покажа на всички италианци, че ние все още имаме добри футболисти. Искам също да продължа да се развивам и да помогна на отбора с всичко, на което съм способен.

Не мисля, че има един конкретен играч, на когото да искам да подражавам и да възприемам като идол. Разбира се, следя топпървенствата в Европа и водещите играчи във всеки отбор. Мога да науча много от всеки. В миналото съм учил много от различни централни бранители. Идването ми в Болоня е крачка напред за мен, тук ще мога да играя с по-добри футболисти от тези, с които съм играл досега, така че ще има много какво да науча”, сподели Антов, като все пак посочи името на един футболист, когото възприема като модел – Матайс де Лихт от Ювентус.

“Той е млад, заигра в друга страна и въпреки че между нас има разлики, мисля, че мога да науча много, гледайки го как играе. За едно младо момче е много мотивиращо да види, че мечтите се сбъдват. С работа можеш да стигнеш там, където искаш”, добави Вальо.

20-годишният талант сподели още, че в свободното си време, когато не тренира, той обича да е сред приятели и да релаксира, гледайки телевизия. Антов каза още, че се опитва да “чете” играта и да предвижда случващото се на терена. “Може би най-голямата ми слабост е, че не съм толкова експлозивен в първите метри. Трябва да съм по-бърз, но мисля, че това е нещо, върху което мога да работя и да подобря с помощта на качеството на базата, оборудването и треньорския щаб”, продължи младият софиянец.

Разбира се, гледал съм Серия А още преди дойда тук, защото това е едно от топпървенствата в света. Тук се залага на физиката и много на тактиката, но мисля, че съм готов за това. Разбира се, ще ми трябва време, за да се интегрирам в отбора, но съм сигурен, че ще направя всичко възможно тази адаптация да е по-бърза. Мисля, че треньорският щаб и съотборниците ми ще ми помогнат. Бях много развълнуван да се срещна с всички тях и мисля, че с тяхната подкрепа адаптацията няма да е проблем за мен.

Мисля, че Болоня е перфектното място. Отборът разполага с голям брой млади играчи, които иска да развива и сега аз съм един от тях. Всичко се случи много бързо, но дори за секунда не ми мина през ума да откажа тази оферта. Искам да благодаря на предишния ми клуб за това, че не ме спря, когато се появи тази оферта. Искам да благодаря на треньорите и скаутите, които са ме забелязали и така получих този шанс. За мен най-важното е да остана тук, да подобрявам играта си и да се преборя за място в отбора, да си заслужа със здрава работа това място. Много съм щастлив, че съм тук и ще дам най-доброто от себе си, за да помогна на отбора”, обобщи Антов.

Коментари във Facebook

Абонирайте се за бюлетин


Loading