> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Антон Зингаревич мотае Ботев Пд


Антон Зингаревич мотае Ботев Пд

0
0
159

Ботев Пд взе още няма нов собственик. Руснакът Антон Зингаревич все още не е подписал документите за купуването на клуба. Това стана ясно от официална позиция за ситуацията с новия собственик, публикувана от Сдружение “ПФК Ботев”, което държи 60% от акциите.

“Сдружение „Професионален футболен клуб Ботев“ овласти Управителния съвет да подпише договор с фирма на г-н Антон Зингаревич за прехвърлянето на 60% от акциите на ФК „Ботев Пловдив“ АД. Решението бе взето с мнозинство от над 80% след продължило над 3 часа онлайн събрание на Сдружението. Очаква се окончателното решение на г-н Зингаревич за придобиването на акциите. Предстои изготвянето на самия договор от юристите на двете страни. По тази причина Общото събрание на ПФК Ботев АД, предвидено за 08.01 ще бъде изместено на резервната дата 20.01.2021 г.

С друго свое решение Сдружението, като обществена институция, съхраняваща ботевизма, гласува за активизиране на усилията за закупуването на 39% от акциите на ПФК Ботев АД, които в момента са собственост на ТЦ ИМЕ АД – в несъстоятелност. След проведена нова среща на ръководството на Сдружението със синдика на изпадналото в несъстоятелност дружество, Сдружението заплати задатък от 8% от исканата сума от 110 000 лева и има срок до средата на февруари да заплати пълната сума. Инициативата е координирана с кандидат-инвеститора в клуба г-н Антон Зингаревич, чиято цел е да придобие 99% от акциите на клуба.

Откупуването на дълга и събирането на всички акции на едно място правят клуба значително по-интересен за потенциални партньори и е дългожелана цел на всички милеещи за Ботев. В тази връзка в близките дни Сдружението ще информира ботевистката общественост как да се включи в набирането на средствата”, обявиха от Сдружението.

Иначе Зингаревич даже доведе треньор за Ботев, който трябва да бъде представен в петък. Това е Азрудин Валентич, който от няколко дни е в Пловдив. 50-годишният босненец вече 18 години живее в Швеция, като познанията му във футбола са именно от там.

Споделете
0
0
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx
()
x