> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

И Япония натупа волейболистите на България


0
0
45

Националният отбор по волейбол допусна 11-а загуба в Лигата на нациите. Тимът ни падна тежко и от Япония с 0:3 гейма (-23, -18, -14) в Римини. Единствената добра новина е, че това е последната седмица в този турнир за България, в който “лъвовете” са само с два успеха, а пораженията са доста.

Срещу “самураите” и в трите гейма националите се държаха само до 3:3 т. След това азиатците правеха разлика, която в крайна сметка се оказваше непосилна.
Родните национали оказаха съпротива на съперника само в откриващия гейм, в който паднаха с 23:25. В следващите два доминацията на японците беше видима и така те закономерно се поздравиха с победата. Най-резултатен стана Аспарух Аспарухов със 17 т., а Николай Колев реализира 8. В мача играха още Георги Сеганов, Радослав Парапунов, Мартин Атанасов, Стефан Чавдаров и либерото Владислав Иванов. Резерви бяха Денис Карягин и Владимир Станков.
Иначе за японците Юджи Нишида завърши с цели 23 т., а Юки Ишикава добави 12.

Тимът ни заема предпоследното 15-o място с две победи и 7 т., колкото има и съставът на Нидерландия. Япония е седма със 7 успеха и 6 загуби. За Пранди и компания днес предстои двубой със САЩ, а утре приключват кампанията със силния тим на Словения.

Снимка: ФИВБ

Споделете
0
0

Comments