> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Десета загуба на волейболистите


0
0
60

Мъжкият национален отбор на България инкасира десета загуба в Лигата на нациите. “Лъвовете” на Силвано Пранди паднаха и от шампиона от последните две издание на надпреварата Русия с 0:3 гейма (-17, -22, -17). Преди това волейболистите ни загубиха от Сърбия и от Аржентина. В турнира в Римини, Италия, нашите остават само с два успеха, но запазват 14-ото място във временното класиране със 7 т. Зад нашите са Нидерландия с 6 т. и Австралия с 2. Руснаците се изкачиха на третата позиция, след като събраха 26 т. от 8 успеха и 4 поражения.
Срещу “Сборная” топреализатор стана Аспарух Аспарухов с 10 т., а Мартин Атанасов добави 9. За съперника Дмитри Волков заби 14 т., а Виктор Полетаев 13.
В последния кръг между понеделник и сряда България играе последователно с Япония, САЩ и Словения.

“Лъвовете” започнаха отлично и Радослав Парапунов завърши от зона 4. След това Светослав Станков реализира ас и “лъвовете” поведоха с 2:0. Малко след това резултатът за възпитаниците на Силвано Пранди набъбна след ас на Мартин Атанасов. На първото техническо прекъсване България се оттегли с добра преднина от 8:4. Но в следващите разигравания Русия намали разликата и преднината на “лъвовете” се стопи до 9:8. Последваха три безответни точки на Сборная, която се възползва от възможностите дадени от България и обърна резултата в своя полза. Капитанът на съперника Игор Кобзар влезе в отлична серия от сервис и само неточността му пратила топката в мрежата спря трупането на точковия актив.

Сборная поведе със 17:12 след блокаут на Виктор Политаев, а след това дойде нова точка след добро нападение на Дмитрий Волков. “Лъвовоете” прекъснаха серията на Русия след отлична атака на Аспарух Аспарухов. Последва директна точка на Радослав Парапунов от сервис и намаляване на резултата до 14:19. Двата тима размениха точки при следващите разигравания, но Русия отново успя да увеличи преднината си и стигна до 24:14. Игор Кобзар застана на сервис, но прати топката в аут. Все пак Сборная стигна до точката, която му даде предимство в двубоя след атака през центъра на Илия Власов.

България отново стартира по-добре в началото и на втория гейм след добра серия от сервис на Мартин Атанасов. “Лъвовете” поведоха с 4:2 след отлична атака през центъра на Николай Колев. Възпитаниците на Силвано Пранди се оттегли на първото техническо прекъсване с преднина от 8:7, а след това страхотен блок на Радослав Парапунов увеличи преднината на тима. Във втория гейм България стоеше по-стабилно на игрището, но Сборная успя да поведе след блокаут на Дмитрий Волков, но след това резултатът бе изравнен след сгрешен сервис.

Действията на полето не се промениха и Сборная успя да увеличи преднината си на 18:14 след блокада срещу Радослав Парапунов. След това Русия направи резултата 20:15, след като Игор Кобзар застана на сервис, което принуди Силвано Пранди да поиска прекъсване. България показа добра игра в защита и на два пъти отрази атаки на съперника, след което Аспарух Аспарухов намали изоставането до 17:21. “Лъвовете” достигнаха до 19:22 след точка от сервис на Никола Колев. България стигна до 21:23 след отлична атака по диагонала на Аспарух Аспарухов. След това Денис Карягин отправи страхотен сервис, който не бе отразен добре от съперника и Стефан Чавдаров през центъра реализира. Но след това дойде нова точка за Русия, с която да затвори и втория гейм. Тя дойде в следващото отиграване след блокаут срещу Мартин Атанасов.

Денис Карягин остана на поста диагонал в началото на третата част. “Лъвовете” поведоха с 2:0. Николай Колев направи страхотна атака в центъра за 3:1. Последва размяна на точки, след което Русия се оттегли с 8:6 при първото техническо прекъсване. Разликата нарасна на 6 точки при 14:8. Аспарух Аспарухов намали до 11:15 с атака от зона 4. Денис Богдан изведе Русия напред с 16:11 при второто техническо прекъсване. При 12:18 Силвано Пранди взе прекъсване за България. Денис Карягин игра успешно с блокадата от зона 2 за 13:18. Русия отново успя да проведе спокойно заключителните разигравания и спечели третата част на 25:16.

Снимка: ФИВБ

Споделете
0
0

Comments