> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Тасева и Калейн са втора и трета на Европейското във Варна


0
0
40 0

Българските гимнастички Катрин Тасева и Боряна Калейн започнаха добре на Европейското по художествена гимнастика, което се провежда в морската ни столица Варна.
След изиграването на първите два потока родните грации са съответно на втора и трета позиция позиция във временното класиране. Водачка е действащата европейска шампионка Линой Ашрам от Израел. Утре предстоят квалификациите с бухалки и лента, след които ще бъдат определени най-добрите 24 гимнастички, които ще се борят за абсолютната европейска титла.

Тасева излезе първа на килима, за да покаже композицията си с топка. Катя игра изключително умно, като успя да направи и важно спасяване на уреда, с което предотврати сериозна грешка и получи оценка от 26.050. Съчетанието на Калейн с топка бе оценено с 26.600 точки. Боряна също като Тасева направи добро спасяване на уреда по време на изиграването си.

На обръч Катрин игра по-чисто от Боряна, която допусна грешки в началото и края на композицията си. Тасева бе оценена с 25.350, а Калейн получи 24.500. Във финалите на отделните уреди, които са в неделя, се класират първите осем гимнастички с най-високи оценки на съответния уред от квалификациите. За отборната надпревара се взимат всички оценки на индивидуалистките и ансамблите жени.
В надпреварата при ансамблите за девойки България спечели три сребърни медала – в многобоя и от финалите на отделните уреди.

“Моята оценка за представянето им предполагам ще се припокрие с оценката на всички, които следят нашия спорт – специалисти, журналисти, съдии, че Боряна можеше да стартира много по-добре, но се случва. Не е страшно, защото това все пак е квалификация, трябва да влезем в първите 24. Катрин стартира доста уверено, много добре. Това, което като статистика мога да кажа, че Боряна на всички състезания влиза малко по-трудно и по-силните дни са й втори, финали. Направихме едно много бърз анализ и мисля, че тя утре ще покаже истинската си сила, защото е в много добра форма и тя, и Катрин. И се надявам да имаме късмет и добри дни”, каза шефът на федерацията Илиана Раева.

Снимка: Фейсбук

0
0