> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Малките грации с евросребро във Варна


0
0
65

Ансамбълът ни за девойки в състав Александра Василева, Камелия Петрова, Сузан Пуладиан, Кристиана Дойчева, Гергана Трендафилова и Мария Стаменова, заслужи сребърен медал в многобоя на Европейското първенство по художествена гимнастика във Варна. Българките събраха 65,450 т., като бяха изпреварени само от Русия с 67,800 т.
Възпитаничките на Вяра Ваташка и Цветелина Найденова изиграха силно композицията си с пет топки и бяха оценени с 38,250 т., а на пет ленти допуснаха грешки и получиха от съдиите 27,200 т. Така нашите момичета намериха място сред осемте най-добри отбора във финалите и на двата уреда довечера.

Бронзовите отличия спечели Израел с 63,175 т.
“Максималисти сме, защото знаем какво могат и как тренират в залата. Надяваме се довечера на финалите да изгладим всички неточности и да го изиграят наистина по най-добрия начин. Подготвяхме се с любов и спокойствие, но и с много работа. Момичетата знаеха, че нямат време, работеха концентрирано в залата и нямахме пропуснати тренировки. Наистина бяхме концентрирани, много се раздаваха – и те и ние. Смятам, че наистина си изработихме съчетанията и сме напълно готови”, каза Ваташка.

Помощничката й Цветелина Найденова беше част от ансамбъла за жени, който спечели бронзов медал на Игрите в Рио 2016, но сега е от другата страна – като треньор.
“Трудно е, защото тези деца определено им липсва опит. Те са по-малки, трябват им състезания и опит. Затова ние се опитахме да пресъздадем тази обстановка и винаги имахме поне по едно контролно на седмица – с публика, по трика, за да могат да се обиграват. Бих казала, че когато съм от другата страна сега като треньор, притеснението е много по-голямо. Като състезател не съм се притеснявала толкова, просто знам, че излизам и си го изигравам, а сега отстрани е по-притеснително. Направо ми идва да изляза и аз обаче не мога нищо да направя, само седим и гледаме и им стискаме палци да си го изиграят, защото наистина могат”, допълни Цветелина Найденова.

Снимка: Фейсбук

Споделете
0
0

Comments