> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Пускат 60 000 зрители на “Уембли” за финала на Евро 2020


0
0
72

Английското правителство увеличи броя на феновете, които ще бъдат допускани за финалната фаза от Евро 2020. До този момент очакванията бяха за тази част от турнира на съоръжението да присъстват 45 хиляди или 50%, но новото решение е на трибуните на бъдат допуснати 75% или минимум 60 хиляди привърженици. Пълният капацитет на стадиона е 90 хиляди.
В последните дни обаче от УЕФА признаха, че се водят преговори, тъй като правителството не искаше да освободи от задължителна десетдневна карантина всички около 2500 официални лица и спонсори от европейската футболна централа.

Впоследствие от няколко различни места се появиха призиви домакинството на Лондон да бъде отнето и дадено на Будапеща, където в срещите от груповата фаза се допускаха по 60 хиляди зрители. Премиерът на Италия също директно заяви, че ще работи за отнемане на домакинството на “Уембли” и преместване в Рим.

Днес от УЕФА излязоха с официално съобщение, че не планират подобни действия и ще търсят диалог с властите, за да бъде постигнат приемлив и за двете страни компромис. Именно при тези преговори се е стигнало до разбирателство за увеличаване на капацитета в сравнение с предварителните заявки.

Снимка: Фейсбук

Споделете
0
0

Comments