> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

УЕФА отряза Рим за финала на Евро 2020


0
0
47

УЕФА не планира да замени “Уембли” като домакин на полуфиналите и на финала на Евро 2020, съобщиха от Европейската футболна централа, след като италианският премиер Марио Драги призова финалната среща да бъде преместена от Великобритания поради нарастващите случаи на КОВИД-19.

Обединеното кралство е регистрирало 10 633 нови случая на коронавирус и петима починали в понеделник, което общо е 4.63 милиона потвърдени случая и 127976 починали от началото на пандемията, съобщава “Ройтерс”. УЕФА обяви в петък, че има извънреден план за отнемане на домакинството на финала от “Уембли”, освен ако Великобритания се съгласи да освободи пътуващите чуждестранни фенове от 10-дневна карантина.

“УЕФА, Английската футболна асоциация и английските власти работят успешно в тясно сътрудничество, за да организират полуфиналите и финала на Евро 2020 на “Уембли” и не се планира промяна на мястото на тези мачове”, заяви говорител на УЕФА.

Предвижда се “Уембли” да бъде домакин на полуфиналите на 6 и 7 юли, както и на финала на 11 юли. Италианският премиер Драги заяви вчера, че е за домакинството на финала в Рим, а не в “страна, в която заразените бързо нарастват”. Вестник “Таймс” съобщи в петък, че Будапеща е алтернативен вариант, ако “Уембли” не е в състояние да приеме пътуващите фенове.

Снимка: Фейсбук

Споделете
0
0

Comments