> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

УЕФА са съкрушени от Суперигата


34 0

В УЕФА са съкрушени от създадената Суперлига по футбол. Президентът на централата Александър Чеферин се e почувствал предаден от шефа на Ювентус Андреа Аниели, след като стана ясно, че италианският гранд е един от 12-те водещите отбори в Европа, които ще участват в тази надпревара, пише “Tuttosport”.

Ювентус бе първият от трите италиански гранда, който се съгласи да се включи в новия турнир. Аниели подаде оставка от президентския пост на Европейската асоциация на клубовете, за да се включи като вицепрезидент в Суперлигата.
Словенецът Чеферин е изтълкувал действията на боса на Юве като предателство, тъй като двамата работят съвместно от дълги години и дори са били приятели, пише още Tuttosport. УЕФА вече предупреди, че участниците в Суперлигата ще бъдат отстранени от европейските клубни турнири.

Според „Гадзета дело спорт“ УЕФА готви съдебен иск срещу участниците, като исканото обезщетение може да възлиза на 50 милиарда евро. Твърди се също, че европейската централа е свикала спешна среща, за да обсъди какво да предприеме, защото най-богатите клубове планират да не участват в следващото издание на Шампионската лига.

От УЕФА са категорични, че радетелите на Суперлигата са заплашени от забрана да участват във всички други турнири – местни и европейски, а техните футболисти нямат да могат да защитават цветовете на националните си тимове. В становището се благодари на всички клубове, които са отказали да се присъединят към проекта. УЕФА призова всички футболни фенове и политици да се включат в борбата срещу проекта.

Коментари във Facebook

Абонирайте се за бюлетин


Loading