> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Иво Ивков: УЕФА прекали в позицията си за Суперлигата


24 0

Иво Ивков коментира от правна гледна точка възраждането и залеза на европейската Суперлига. Адвокатът смята, че се е вдигнало прекалено много шум от страна на УЕФА. В Нион обаче излязоха победители, защото форматът претърпя пълен крах.

От футболна гледна точка позицията на УЕФА е ясна. Шампионската лига също е бизнес продукт. Оттогава изтече доста време. Светът се променя. Тези, които са в застой, виждаме къде се намират. Това е дебат за бъдещето на европейския футбол. Съвсем нормално е да се поставят на преден план интересите на богатите клубове, които едновременно са притиснати от феновете си и своите футболисти. Те са лишени от основните си приходи заради коронавируса.

Позицията на УЕФА е леко истерична. Възможно е Шампионска лига и Лига Европа без тези 12 клуба, но никой не знае какво ще стане. Никой не иска да гледа само едни и същи клубове. УЕФА трябва да действа според своя устав. Въпросът е стратегически, а не да се играе на правни казуси. Не знам каква беше работата и на Борис Джонсън да се меси в работата на Суперлигата”, обяви пред БНТ Ивков.

Снимка: Котаспорт

Коментари във Facebook

Абонирайте се за бюлетин


Loading