> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Местят финала на Евро 2020 в Будапеща?


0
0
70

Финалът на Европейското първенство може да бъде преместен от Лондон в Будапеща, твърди английският вестник “Таймс”. Причина за това са карантинните мерки, които трябва да бъдат приложени за около 2500 VIP посетители на двубоя.
Според действащото законодателство във Великобритания всички, които искат да има достъп до финала, трябва да бъдат подложени на 10-дневна изолация, която на този етап е неприемлива от УЕФА и ФИФА.

От УЕФА отдавна поискаха от Лондон освобождаване на определени лица от карантината, което обаче все още се обмисля от премиера Борис Джонсън и неговото правителство. На този етап Европейската футболна централа официално не коментира подобна промяна на домакинството, но тя е обсъждана.

На този етап се знае, че на митичния стадион “Уембли” ще присъстват зрители на не повече от 50% от капацитета както в полуфиналите, така и във финалната среща. На другия полюс е стадион „Пушкаш Арена“ в Будапеща. Там за първи път бяха допуснати зрители до пълния капацитет на спортното съоръжение. Именно не толкова строгите мерки в Унгария могат да доведат до промяна на домакинството на финалната среща. На арената в унгарската столица имаше 60 000 души в мача Унгария – Португалия (0:3).

Снимка: Фейсбук

Споделете
0
0

Comments