> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

УЕФА решава до месец за Евро 2020


57 0

До месец УЕФА ще реши за градовете-домакини за Евро 2020. Това разкри шефът на европейския футбол Александър Чеферен. Словенският адвокат призна, че някои стадионите може да отпаднат заради коронакризата.

Европейската футболна централа обаче възнамерява на 100% да проведе турнира, който бе отложен с година заради пандемията от коронавирус, в 12 европейски града. Въпреки това, мутациите на вируса и различните ограничения във всяка страна означават, че е неясно дали ще има фенове да посетят мачовете в 12-те града, когато надпреварата стартира на 11 юни. Футболът продължава да се играе при закрити врати в Европа, но Чеферин сподели: “Имаме няколко сценария, но единствената гаранция, която можем да направим, е че няма опция за провеждането на мач от Евро 2020 без публика. Всеки един домакин трябва да гарантира фенове по стадионите“.

УЕФА също така отхвърли слуховете, че ще отложи решението си за това кои от 12-те града ще останат домакини, казвайки, че крайният срок за градовете да предадат планове за броя фенове по трибуните остава 7 април. Изпълнителният комитет на Европейската централа ще се срещне на 19 април преди Конгреса на УЕФА ден по-късно, където ще се вземе окончателно решение за градовете-домакини. “Поставихме краен срок до 20 април за окончателно решение за Европейското първенство. Идеалният сценарий е да изиграем турнира в оригиналните 12 стадиона, но ако това не е възможно ще продължим в 10 или 11 страни, ако има такива, които не могат да изпълнят изисканите условия”, добави Чеферин.

Глазгоу и Дъблин вероятно ще отпаднат от 12-те домакина заради опасения, свързани с това, че местните правителства няма да позволят фенове на стадионите. Шотландското правителство отговори с това, че продължава да планира провеждането на мачове в Глазгоу.

Премиерът на Великобритания Борис Джонсън преди заяви, че Великобритания е готова да приеме допълнителни мачове, ако някой от домакините отпадне. Въпреки това, Футболната асоциация сподели, че не възнамерява да приема допълнителни срещи към седемте, които ще се изиграят на ст. “Уембли”, включително двата полуфинала и финала.

Снимка: УЕФА

Коментари във Facebook

Абонирайте се за бюлетин


Loading