> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

УЕФА добави дъгата на логото си


0
0
49

УЕФА добави дъгата на логото си, защитавайки решението да откаже позволение на „Алианц Арена“ в Мюнхен да бъде илюминиран в същите цветове в протест на приетите закони срещу ЛБГТК малцинството в Унгария.

Европейската футболна централа заяви, че „е горда да носи цветовете на дъгата“, символ на ЛБГТК обществото, но остава зад решението си, казвайки, че молбата на град Мюнхен да илюминира стадиона е „политическа“. Германия ще играе с Унгария на „Алианц Арена“ в сряда вечер в последния ден от груповата фаза на Евро 2020.

„Молбата сама по себе си беше политическа, свързана с присъствието на унгарския национален отбор на стадиона за двубоя тази вечер с Германия“, казаха от УЕФА. Европейската централа добави, че дъгата е „символ, който въплъщава нашите основни ценности, промотирайки всичко, в което вярваме – едно по-справедливо общество, толерантно към всички, независимо от техния произход, вяра или пол“.

И настоя, решението да откаже молбата на Мюнхен не е политическо, казвайки, че „дъгата не е политически символ, но знак на твърда отдаденост за по-разнообразно и инклузивно общество“. Молбата на Мюнхен да илюминира стадиона в баварската столица дойде, след като унгарското правителство одобри забрана за „промотирането“ на хомосексуалността и половите промени към малцинствата – решение, което критиците казват, че е дори по-сурово от руския закон за „гей пропаганда“.

Миналата година, хомосексуалните двойки също получиха забрана да осиновяват деца – мярка, която доведе до критики на правителствената политика от унгарска спортна личност – вратаря на националния отбор Петер Гулачи.

Снимка: Туитър

Споделете
0
0

Comments