> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Доста полемики за това как да свети “Алианц Арена”


0
0
62

Появиха се доста противоречиви мнения за това как да свети “Алианц Арена”. Домакините искат арената да е с цветовете на дъгата преди сблъсъка от група F на Евро 2020 между Германия и Унгария. Кметът на Мюнхен Дитер Райтер изпрати писмо до УЕФА с молба за разрешение, тъй като дъгата е знак срещу хомофобията и нетолерантността. Тя е символ на ЛГБТ общността.
От европейската футболна централа изразиха подкрепата си към ЛГБТ обществото, но изтъкнаха, че УЕФА е организация, която е “неутрална политически и религиозно”, поради което не може да допусна подобен жест с политически контекст.

В същото време унгарският парламент прие преди няколко дни закон, забраняващ “демонстрирането и насърчаването на хомосексуалността” сред лица под 18 години. Така в Германия искаха да демонстрират подкрепа като протест срещу ограничаването на гей правата в Унгария.
Външният министър на Унгария Петер Сиярто изрази одобрението си от решението на УЕФА да забрани на Германия да оцвети “Алианц Арена” в цветовете на дъгата
“Ръководството на УЕФА взе правилното решение да не подкрепи тази политическа провокация срещу Унгария. Слава Богу, здравият разум надделява сред лидерите на европейския футбол”, коментира Сиярто.
Германия приема Унгария в сряда в Мюнхен от 22.00 часа българско време в ключов и за двата тима мач от група F на Евро 2020.

Снимка: Туитър

Споделете
0
0

Comments