> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Торнадо Безден напуска първенството заради Караджинов


56 0

Торнадо Безден ще напусне първенството на софийската западна областна футболна група. Това обяви президентът на клуба Стефан Борисов пред „Витоша нюз“. Мачът срещу Костинброд бе прекратен в 21-ата минута, след като футболистите на Торнадо атакуваха съдията, а инцидентът стигна до световните медии. Главният виновник Калоян Караджинов е със спрени права за 2 години, а Георги Георгиев за 1. Торнадо ще трябва да плати глоба от 1250 лева.

Борисов е сезирал РЗИ за неспазването на противоепидемиологичните мерки на стадиона в кв. Маслово. „Пуснах жалба след мача, върнаха ми я като неоснователна. И на телефон 112 звънях. Писах и до министър Красен Кралев, до РЗИ…Дойде една патрулка, но публиката си остана на стадиона. Ядосвам се, че бутат по такъв грозен начин напред отбора на Костинброд. Нека ги бутат. И да станат първи в нашата група, какво ще направят после с тия старци, дето са ги взели? Нищо! Съдията Цоклинов е много слаб. Като го знаят, че не става, защо го пращат от ОС? Още в 8-ата минута имаше ситуация за дузпа. Той вика: “Как да я свиря, нали сте си уредили мача?” Искам да ме цитирате дословно: С това ръководство на футбола няма бъдеще! От новия сезон ще пусна отбора на Торнадо в софийската дивизия. Ще ви кажа и нещо интересно. Първият мач, през есенния полусезон, им го дадохме на Костинброд. Оставихме се да ни бият. Те им казали на техните футболисти – 1:1, а накрая завършихме 1:7, разбираш ли. Ние им казахме преди срещата, и те спряха да играят. Иначе ние сме най-класният отбор в групата. И в неделя щяхме да ги бием, ама на Караджинов не му издържаха нервите. Вярно, че направи глупост. Но не е успял да удари рефера. Решението ми е окончателно. Напускаме групата! Нека си играят“, каза Борисов.

„Само бутат Костинброд. Бюджетът им е 70 000 лв. Нормално ли е това за “А” – окръжна група. Юношите им падат с по 0:20. На нас общината ни дава 5 000. Издържаме се благодарение на приятели. От 15-20 години се занимавам с клуба, но…вече не се трае. Жалко, че такива хора като мен ще ги загубят за футбола. Нервите ми вече не издържат и на мен. Благодаря на кмета на Костинброд г-н Трайко Младенов за това, че ни предостави базата и оказаната финансова помощ, благодаря и на кмета на Безден Цветан Борисов. Извинявам се на всички привърженици и благодаря на момчетата от отбора. Благодаря им за съвместната работа! Нека знаят, че няма да ги изоставя от новия сезон. Торнадо ще го има! От септември пак сме на футболната карта на света. Ние ще бъдем новият проект на Лудогорец”, заяви допълни още Борисов.

Снимка: Стопкадър

Коментари във Facebook

Абонирайте се за бюлетин


Loading