> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Венци Стефанов се брани от атаките за расизъм


0
0
446

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов коментира разследването за расизъм и дискриминация, което тече срещу него както от БФС, така и от Комисията за защита от дискриминация, FARE и УЕФА.
Причина действията срещу члена на Изпълкома на футболната ни централа са негови изказвания по време на пресконференция миналото лято. Тогава Стефанов използва думи от сорта на „бежанци и тем подобни”, „ние вземаме такива от джунглите там по Амазонка”, „черен пе**ст”, „негър, негри“ и други епитети свързани с расова и сексуална дискриминация.

“Аз продължавам да си стоя зад думите, но нека обаче те не бъдат вадени от контекста. Тогава наистина споменах, че понякога и ние в Славия взимаме футболисти от „джунглите на река Амазонка“, в което не намирам нищо обидно. Що се отнася до другите класификации, на въпросната пресконференция аз цитирах бившия играч на Славия Абуд Омар. Той се беше оплаквал, че го наричали така в съблекалнята. В същото време обаче самият Омар е наричал български футболисти „бели педера**и“, заяви пред Блиц Стефанов.

“Вижте, в днешно време човек много трябва да внимава, за да не го атакуват за расизъм. Вече не черния пуловер не трябва да му казваме, че е черен, а че е тъмен или тъмнобял“, каза още членът на Изпълкома, който може да отнесе сериозна санкция за думите си.

Снимка: Спортал

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

20лв БЕЗ ДЕПОЗИТ с промокод PB-0039
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
СПЕЦИАЛНА ОФЕРТА С ПРОМОКОД 01-701
50лв фрийбет или до 200лв депозит бонус
НАЧАЛЕН БОНУС 100% до 200 лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 1200 евро
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 1200 евро
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
ДЖАКПОТ ОТ 25000лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments